editie september 2022

// HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE |

lees hier het laatste nieuws & opinie van de DP

Altijd het laatste DP nieuws recht in je inbox?

Neem dan een gratis en vrijblijvend

abonnement op onze nieuwsbrief:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE


 
 

VIDEO'S DIE

ER TOE DOEN:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE // EDITIE SEPTEMBER 2022

DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  


5 september 2022 | door Erik van de DP

ECONOMIE MET LANGETERMIJNVISIE


Met een staatsschuld van zo'n 360 miljard euro is Nederland failliet, maar tegelijkertijd barst Nederland ook van het geld ... Het is een interessante tegenstrijdigheid dat de schatkist leeg is, maar dat we nog wel miljarden over hebben voor F35s, drones en ander speelgoed uit Amerika (zie de #defensienota 2022 - 100% Amerikaanse import) ... laat staan subsidie aan de koning voor het Loo (voor "onderhoud" van zijn privédomein), en andere vormen van verkwisting. Kortom: Het geld is er wel. Het wordt alleen niet doelmatig besteed.

Wat zou een verstandige overheid bijvoorbeeld met deze miljarden doen? Eenvoudig: Terug in de Nederlandse economie pompen!


Want dit is wat wij geloven: Nederland heeft wél genoeg geld om zijn eigen plannen te realiseren en zijn eigen koers te varen, maar er verdwijnt zoveel in de zakken van het kabinet en hun kornuiten dat er weinig meer voor de gemeenschap overblijft.


Het is toch te zot voor woorden dat een "partij van 't geld" als de VVD eigenlijk geen enkele langetermijnvisie op economische ontwikkeling heeft? Het kabinet houdt vast aan het dogma van het neoliberalisme, omdat ze niet in staat zijn om zelf eigen ideeën te ontwikkelen.


En daarom moeten wij het zelf maar doen. Nou goed dan, ook economische ontwikkeling kunnen wij beter doen dan de #VVD: https://democ.nl/programma/economie/

Wat willen wij voor de Nederlandse economie? Een paar voorbeelden:


 • een onmiddelijk prijsplafond voor energieprijzen. Laat de Europese energiebedrijven hun woekerwinsten maar aanspreken om stroom betaalbaar te houden - https://democ.nl/programma/economie/...
 • een Nationale Maaltijdkaart, die het doen van de boodschappen een heel stuk prettiger zal maken! - https://democ.nl/programma/economie/#Nationale-maaltijdkaart
 • een Nationaal Opstartfonds (#NOF) - bedoeld om Nederland dé plek te maken om je bedrijfje op te starten (mét daaruitvolgende baten voor de Nederlandse schatkist!)
 • een sterke Nederlandse economie als economisch en financieel centrum van Europa
 • meer democratische controle over de euro, zodat het Europees monetair beleid weer economisch gezonder wordt en niet meer toegeeft aan de verleiding om de geldpersen te laten rollen (daarom ook dat de #DP nog altijd denkt dat een #referendum over Europa een goed idee is als een aanjager van hervorming )
 • Afkicken van onze economische afhankelijkheid van de VS en China (#reshoring)
 • De uitrusting voor Defensie zo veel mogelijk uit Nederland zelf halen. Alleen als het écht niet uit NL kan komen, dan kijken we naar Europa. En alleen als het in Europa ook écht niet lukt, dan pas de rest van de wereld. Dit moet onze doctrine zijn:
 • #1 Eerst Nederland, #2 dán Europa, #3 en alleen dán pas de rest van de wereld (inclusief de VS, Rusland en China).
 • Investeren in alternatieve brandstoffen (zoals #bioethanol ) en schone energiebronnen https://democ.nl/.../redelijkalte.../editie-oktober-2021/...
 • Investeren in Nederland als centrum van Europese ruimtevaart en high-tech - https://democ.nl/programma/ruimtevaart
 • En het belangrijkste: Niet dogmatisch vasthouden aan het spook van de neoliberale economische VVD-theorie, maar creatief en met visie denken aan de toekomst van Nederland.


En dat is nog maar het begin! Zoals je ziet, hebben wij véél te zeggen over onze #economie


Wil je meedenken over de toekomst van onze economie? Word dan nu lid van de #DP - het redelijk alternatief! www.democ.nl/wordlid

DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK


7 september 2022 | door Erik van de DP

DE OPLOSSING VOOR HET STIKSTOFPROBLEEM


Het stikstofprobleem heeft al tot een opstand geleid onder de boeren van Nederland en tegelijkertijd de diepe kloof breder gemaakt die al bestond tussen mensen die pro-boer en mensen die pro-klimaat & milieu zijn. Volgens het kabinet komt dit omdat “er teveel stikstof wordt geproduceerd” en omdat ¨de stikstofproductie gehalveerd moet worden” – zo nodig met de botte bijl. Zo nodig door boeren te dwingen om hun bedrijf op te geven en in hun veestapel te snijden.


Maar is dat wel nodig?


Wat is het probleem eigenlijk? Het probleem is dat de Nederlandse boeren te veelstikstofverbindingen (specifiek: runder- en varkensmest) over hun land verspreiden. Dit doen zij omdat 1) planten mest nodig hebben (maar niet té veel!) en 2) de veehouders meer mest produceren danzij aan het buitenland kunnen verkopen of zelf af kunnen voeren. Enom er dan maar vanaf te komen wordt dit in grote hoeveelheden over de akkers verspreid. Dat is natuurlijk geen oplossing die werkt op de lange termijn, omdat jarenlange overbemesting van het land tot een verstoorde balans leidt, met alle natuur- & milieuproblemen die daar onvermijdelijk het resultaat van zijn. Ondanks alle hysterische retoriek en dwingelandij van het kabinet is dit dus wel een écht probleem.


Maar is dit een probleem dat wij kunnen oplossen?

Ja. Het probleem is namelijk dat Nederlandse veeboeren meer mest produceren dan zij zelf aankunnen. Als wij het probleem begrijpen, kunnen wij echter ook een logische en werkende oplossing vinden.


Dit is onze oplossing:

De #DP stelt voor om het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in te zetten om overtollige mest af te voeren naar een centraal opslagpunt. Op deze manier kunnen wij in één slag de noodzaak wegnemen om overtollige mest over de akkers uit te rijden. Door via de overheid mest af te voeren, kunnen wij in één keer zowel de boeren als de natuur ontlasten. Dat is dus een win-win-situatie!


Die opgeslagen mest is zelf echter ook nuttig. Uit mest kan immers natuurlijk brandbaar gas gewonnen worden. Dit is bestaande technologie die onder andere al wordt toegepast door mensen die off-grid wonen. De winning van biogas uit dierlijk en plantaardig afval lijkt ons een bijzonder goed idee in deze tijd van chronische energietekorten en een teruglopende gasproductie. Door een creatieve oplossing te zoeken, kunnen wij zowel de boeren, als de natuur, als ons energietekort helpen!


Hoeveel gaat dat kosten? Niet zoveel. De technologie bestaat immers al. Het enige wat wij nodig hebben zijn centrale opslagplaatsen waar wij het mestoverschot op kunnen slaan en verwerken en een logistiek apparaat om de mest bij de boeren op te halen en af te voeren. Een logistiek apparaat dat nu al bestaat. Qua kosten ramen wij dit op een paar miljoen euro per jaar. Oftewel een fractie van de +/- 300 miljard euro die de Nederlandse overheid aan de F35 JSF heeft uitgegeven, of de miljarden die ons lidmaatschap van de EU jaarlijks kost … Dit iseen relatief kleine investering met een zéér doeltreffend en nuttig resultaat. Dus waar wachten we in vredesnaam op?!


RUTTE IV NOGMAALS GEFAALD

Landbouwminister Staghouwer heeft er nu de brui aangegeven omdat hij zelf geen oplossingen kan bedenken voor de stikstofproblematiek. Zoals gewoonlijk faalt een Rutte-minister om vooruit te denken. Tegelijkertijd heeft Brussel aangegeven dat de Nederlandse boeren niet langer van hun uitzonderingspositie op het Europees landbouwbeleid gebruik mogen maken om hun overschot aan mest uit te rijden. Dus een oplossing zal gevonden moeten worden! Maar met Rutte IV gaat dat écht niet lukken!


Maar wij hebben wél oplossingen:

→ Centrale afvoer& verwerking van mest door het Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit

→ Verwerking van mestoverschot tot biogas

→ Alternatieve energiebronnen zoals biogas en bio-ethanol

→ Steun voor de boeren om te diversificeren naar (bijvoorbeeld) de winstgevende productie van suikerbiet als grondstof voor de productie van biobrandstof (waardoor we Nederland brandstofonafhankelijk kunnen maken!)

→ Meer hulp aan biolandbouw en microlandbouw

→ En nog veel meer… Lees ons plan om de Nederlandse landbouw én milieu te redden opwww.democ.nl/milieu


Maak het waar door lid te worden op www.democ.nl/wordlid

DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK8 september 2022 | door E. van de DP

DE NIEUWE DP-STICKERS ZIJN ER!


Eindelijk nieuws waar we op zaten te wachten: Onze nieuwe DP-stickers zijn er!


Elke partij heeft promotiemateriaal nodig, en deze mooie, strakke, DP-blauwe stickers springen recht in het oog!


Wil jij ook deze DP-stickers? Bestel ze via onze leuke dingen pagina.


En plak Nederland vol met een nieuwe hoop voor de toekomst, maar alleen met de #DP!


DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK


8 september 2022 | door E. van de DP

ONLINE INFORMATIEAVOND & LEDENVERGADERING,

JIJ KOMT TOCH OOK?


De DP organiseert weer een online informatieavond & ledenvergadering. Jij komt toch ook?


Ben je lid en wil je je stem laten horen? Nu is je kans!


Ben je nog geen lid maar ben je benieuwd? Je bent welkom!


Ben je benieuwd om te ontdekken wie er achter de DP zit? Ontmoet de leden!


Ken je iemand van wie je denkt dat hij of zij interesse zou hebben om eens te komen kijken? Nodig hem/haar uit!


Datum nog nader te bepalen (om de beste beschikbaarheid voor iedereen vast te stellen). Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief. Maar laat alvast weten dat je wilt komen via www.democ.nl/registratie en geef door wanneer je beschikbaar bent.


Let op: Open voor leden & nieuwschierigen.

DEEL DEZE UITNODIGING VIA DEZE LINK


27 september 2022 | door E. van de DP

DEMOCRATIE IN EUROPA?


Commissiepresident & Eurokeizerin Ursula von der Leyen die tegen de Amerikanen zegt dat de Commissie "instrumenten" heeft indien de Italiaanse verkiezingen "in een moeilijke richting zouden gaan" Democratie in Europa, toch?


Het valt moeilijk te ontkennen dat de Europese Commissie zich openlijk als de vijand van Europa heeft ontpopt. En Europa heeft al genoeg vijanden... Daarom wordt het tijd om Europa te redden, door Europeanen (te beginnen met Nederlanders) te laten stemmen,

hier https://democ.nl/petities/nexit


DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK28 september 2022 | door E. van de DP

FRATELLI D'ITALIA WINNEN IN ITALIË - NU ITALIË, STRAKS NEDERLAND!


Giorgia Meloni en de Fratelli d'Italia hebben dus, zoals verwacht, de Italiaanse verkiezingen overtuigend gewonnen.

Ik kan niet anders zeggen dan: Goed voor haar 👍

Het interessante aan mejuffrouw Meloni is dat ze zowel sociaal conservatief is (wat o.a. resulteerde in een machteloze scheldpartij van hoofdeuroblaaskaak Verhofstadt toen ze "ja tegen de natuurlijke familie, ja tegen een Europa van patriotten" durfde te zeggen tijdens een toespraak voor rechtse partij Vox in Spanje) als eurosceptisch, maar tegelijkertijd nog altijd lijkt te geloven in effectieve Europese samenwerking (inclusief blijkbaar een soort "Europese nato").

Met andere woorden: De Italianen hebben zojuist een vrouw gekozen die in Europa lijkt te geloven, maar ook erkent dat de EU niet werkt en hervormd moet worden.

Dat is natuurlijk de reden waarom keizerin van de EU Ursula VDL dreigde dat "ze instrumenten hebben om ze aan te pakken", terwijl ze bij haar meesters in de VS kwam slijmen.

Maar dit is een duidelijke overwinning voor het idee van het "Europa van de Naties" en een tegenslag voor het euro-imperialisme van de Europese Commissie. Geen wonder dat ze nu nerveus zijn in Brussel ... 😆

Maar dit blijft politiek en Giorgia Melloni blijft een politicus. Dat betekent dat wij zullen moeten afwachten om te zien wat zij wérkelijk gaat doen.

Maar een paar dingen weten we al:
We weten bijvoorbeeld dat ze pro-Oekraïne is (ik heb daar eigenlijk geen groot probleem mee, want ik heb mijn mening over de VS, China én Rusland al lang duidelijk gemaakt: Géén hiervan zijn vrienden van Europa - het tegenovergestelde juist!). Ze is ook pro-Nato. Wat ik ronduit idioot vind. Aan de andere kant: ze sprak ook over de noodzaak voor een soort Europese defensietak ....  Belangrijk ook is dat ze de EU echt érg nerveus lijkt te maken. De Brusselse junta lijkt haar echt te haten 😁 En dat geeft hoop.

En natuurlijk betekent haar verkiezing een grote middelvinger naar "old boy" en EU-technocraat Draghi. Wat, laten we eerlijk zijn, fijn is!

Dus we zullen zien, zeker, maar ik kies ervoor om voorzichtig optimistisch te zijn, voor nu ...

DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINKVASTGEZET BERICHT:


27 augustus 2021 | door E. van de DP

WELKOM BIJ DE DEMOCRATISCHE PARTIJ.


Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De DP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De DP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht invoeren'). De DP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën. Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE DP

Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔ Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij in schande af moest treden?

✔ Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔ Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔ Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔ Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔ Vind jij dat een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔ En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔ Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?

✔ En wil jij ook iets doen aan alle andere problemen waar Nederland mee heeft te kampen, maar waar de regering niets aan wil doen?


Dan ben je welkom bij de DP!

DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK

© 2022 | DEMOCRATISCHE PARTIJ | INFO@DEMOC.NL

REDELIJK ALTERNATIEF ...

DAP

DEMOCRATISCHE PARTIJ | DP