word lid

IK WORD LID

Werk jij met ons mee om democratie en ethiek weer terug naar Den Haag & Brussel te brengen? Vecht jij mee voor een nieuwe Nederlandse Republiek? Bouw jij mee aan een vrije, democratische en onafhankelijke gemeenschap? Word dan lid van de Democratische Partij.

MACHT AAN 't VOLK!

 JA, IK SLUIT MIJ AAN BIJ DE DEMOCRATISCHE PARTIJ

Om je met succes  in te kunnen schrijven,  vraag ik je alle velden  met een * in te vullen.

 
 
 
 
 
 
 
 
Ja, dat zal ik doen!
 
Ja, ik ga akkoord
 
 HANDLEIDING: HOE WERKT HET EN WAT KAN IK KIEZEN?

In tegenstelling tot de traditonele poltieke partijen van Nederland (en Vlaanderen) is het niet verplicht om te betalen voor lidmaatschap. De DP is immers veel méér dan enkel een politieke partij, maar ook een platform en netwerk om mensen te ondersteunen die zelf politieke actie willen voeren voor een doel dat in lijn ligt met onze fundamentele waarden (wat zijn die ook alweer? Ontdek 't hier). Daarom biedt de Democratische Partij twee soorten lidmaatschap aan: Vol & Proef.


Een vol lidmaatschap kost E15,-- per jaar*. Een proeflidmaatschap is gratis!

Let op: Het eerste jaar van een vol lidmaatschap is gratis in ruil voor jouw handtekening! Als je je handtekening zet onder de officiële steunverklaring (NL) of bewilliging (BE) die de kieswet van elke nieuwe partij eist, is het eerste jaar vol lidmaatschap helemaal gratis. Dat is alles: enkel jouw handtekening, enkel jouw steun!


(*Dit is het minimumbedrag zoals geregeld in de Nederlandse kieswet.)


Een proeflidmaatschap van de partij is dus helemaal gratis! Als proeflid vragen we niet 1 cent lidmaatschapsgeld, maar in plaats daarvan vragen wij  actieve inzet voor een beter Nederland in een betere wereld! En dat begint met jouw steun.


Je kunt er dus voor kiezen om gratis lid te worden van de DP. "Maar politiek heeft geld nodig" hoor ik je vragen. Dat is waar. In het geval er fondsen nodig zijn om bijv. de campagne van een DP-kandidaat te ondersteunen, zullen wij daarom een oproep doen aan onze leden voor een vrijwillige bijdrage of zullen een crowdfunding campagne opzetten. Deze zijn en blijven 100% vrijwillig!


DEMOC.nl staat immers voor directe democratie: dat iedere Nederlander en iedere Vlaming (en iedere Europeaan) de kans moet krijgen om zich politiek te ontplooien en om actief aan de vaderlandse politiek mee te doen. Want wij geloven dat politieke participatie voor iedereen bereikbaar moet zijn en dat het opbouwen van een hecht netwerk van gelijkgezinden mensen belangrijk is, omdat een democratische rechtsstaat enkel kan werken als burgers ook daadwerkelijk zelf van hun democratische rechten gebruik (kunnen) maken.


Wat is het verschil tussen vol en proeflidmaatschap? Met een vol lidmaatschap kun je je o.a. verkiesbaar stellen op de DP-lijst zodra wij naar de stembus trekken. Met een proeflidmaatschap kan dit niet.


Vind je ons werk nuttig en wil je dit platform steunen in onze voortgaande strijd tegen de corruptie, hypocritie en oneerlijkheid in de Nederlandse, Vlaamse én Europese politiek? Word dan gratis lid van DEMOC.NL!


Voel je 't zitten? Vul dan het formulier in en dan stuur ik jou dan een bevestiging met alle nodige informatie om je inschrijving af te ronden. En ondertussen beschermen wij natuurlijk jouw gegevens en delen wij deze nooit zonder jouw toestemming met derden. Ook laten wij geen cookies achter op jouw computer of telefoon.

De Democratische Partij is gebaseerd op het principe dat problemen opgelost kunnen worden, door erover na te denken en dan persoonlijke actie te nemen. Alleen door persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen en dan ook zelf iets eraan te doen, kunnen wij de ons land (en de wereld) weer vrij, sociaal, onafhankelijk, groen & bewoonbaar maken.


De Democratische Partij richt zich op het Nederlandse taalgebied en bestaat om mensen in Nederland én Vlaanderen een platform en een netwerk te geven om zelf van hun democratische rechten gebruik te maken. Een democratie kan immers alleen functioneren als burgers zelf actief eraan deel (kunnen) nemen. De DAP is opgericht met het doel om mensen te ondersteunen in hun democratische acties.


Of dit nu het indienen van een klacht tegen de gemeente is, of het verspreiden van flyers tegen Europese GMO-wetgeving, of zelfs jezelf kandidaat stellen voor nationale, lokale of Europese verkiezingen, de DP bestaat om jou hiermee te helpen!


Om ondersteuning te krijgen van de Democratische Partij vragen wij je natuurlijk wel om ook lid te worden van de DP - dat spreekt voor zich. Gelukkig is dat makkelijk en niet duur! Lidmaatschap van de DP is immers gratis. Geld is immers niet het allerbelangrijkste, maar Actie wel! Word daarom vandaag nog lid van de Democratische Partij.


Wil je wel meehelpen aan de restauratie van ons land, maar weet je niet precies hoe actief je kunt zijn? Geen nood, de acties, uitnodigingen tot manifestaties en verzoeken die wij je sturen zullen altijd vrijblijvend zijn. Dus of je nu super actief bent, of iets minder actief - aan jou is altijd de keuze.

Macht aan het volk!