editie september 2021

// HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE |

lees hier het laatste nieuws & opinie van de DP

Altijd het laatste DP nieuws recht in je inbox?

Neem dan een gratis en vrijblijvend

abonnement op onze nieuwsbrief:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE


 
 

VIDEO'S DIE

ER TOE DOEN:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE // EDITIE SEPTEMBER 2021

DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  

30 september 2021

DIT IS HOE MARK & SIGRID HUN HACHJES PROBEREN TE REDDEN

Dit is hoe het "demissionair" kabinet hun baantjes proberen te redden: door de afgelopen verkiezingen ongedaan te maken!


D66 besluit dat een "doorstart van de huidige coalitie een optie is"! Wat betekent dit? Een nieuw kabinet Rutte! Ondanks dat zijn afgelopen kabinet is gevallen omdat hij tegen de volksvertegenwoordiging loog terwijl hij de discriminatie en fraude van de belastingdienst tegen Nederlandse burgers probeerde te verbergen!


Ondanks het feit dat hij in schande moest aftreden omdat zelfs politici hem niet meer vertrouwen!  Ondanks het feit dat niemand hem mee wil ... sturen ze er op het Binnenhof op aan om gewoon door te gaan alsof er niets gebeurd is!


Was dat het plan van Rutte & Kaag? Waarschijnlijk ... Omdat 't de enige manier is waarop ze hun posten kunnen houden.


Maar verdient Nederland niet meer respect van zijn premier dan dat?


Bron: Radio1


DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK30 september 2021

DP NU OOK OP TELEGRAM!


Wist je trouwens dat de #DP sinds vandaag ook een publiek kanaal op Telegram heeft?


Kom kijken op: https://t.me/nederlandserepublikeinsepartij30 september 2021

DE DETAILS DOEN ERTOE

In een politiek landschap dat zo versnipperd is al het Nederlandse is het handig om een duidelijk overzicht te krijgen: Wil je in een handromdraai zien wat de grote punten van verschil zijn tussen de DP en de gevestigde partijen? Ga dan naar www.democ.nl/Home/vergelijkjepartij en ontdek de verschillen!.


WAT IS HET VERSCHIL?

Wat is het verschil bijvoorbeeld tussen de DP en de FvD? Laten wij eens kijken:


DE DETAILS DOEN ERTOE

FvD = Globalistisch; het programma van de FvD zet dat ze 100% "voor totale vrijhandel" zijn, en dat bekekent dat ze vóór economische globalisering zijn! De DP geloof hier echter niet in, maar in Nederlandse economie eerst! (inclusief nutsbedrijven terug in Nederlandse handen). Reusachtig verschil!

✔ DP = Antiglobalistisch.


FvD = zéér tot extreem rechts. Hoewel het waar is dat de FvD slechte pers heeft gekregen van de media, is hun programma echt zéér rechts; en enkele onsympathieke uitspraken van de FvD hebben hun imago verder ook weinig goed gedaan. Daarom zal het de FvD ook niet lukken om een breder publiek te bereiken, omdat veel Nederlanders die van een gematigd of linkser allooi zijn ze gewoon "te rechts" vinden om ooit op te kunnen stemmen. De DP heeft echter een programma dat een stúk gematigder en breder is en kan dus ook een breder draagvlak creëren om Nederland weer op het rechte pad naar de toekomst te zetten. De DP kan dus kiezers bereiken die rechts en links van het midden zitten. De FvD heeft echter geen hoop om deze gematigdere kiezers te bereiken. -> Maar om democratische hervormingen door te kunnen voeren hebben we een breder draagvlak nodig dan die waar de FvD nu over beschikt.

✔ DP = gematigde middenpartij.


FvD = ethnisch oerconservatief; de FvD wil eigenlijk de Nederlandse gemeenschap terugbrengen naar de staat waarin het was in de jaren '50. De NRP ziet dat Nederland toen ook al niet echt goed functioneerde (o.a. door ons corrupt koningshuis) en dat hervorming daarom noodzakelijk is. WIj wilen niet terug naar een geïdialiseerd verleden, maar een toekomst creëren waar Nederland sterker, vrijer en beter dan ooit is!

✔ DP = Reformpartij.


FvD = elitair, met de traditionele oververtegenwoordiging door juristen en wetstudenten in de Kamerfractie.

✔ DP = Grassroots; van onder naar boven, met een relatief sterke vertegenwoordiging van de "werkende kalsse" in onze rangen - in andere woorden: mensen voor wie zweet niet vreemd is ...


FvD = Isolationistisch; tégen de EU, tégen Europa en vóór grenzen die hermetisch op slot moeten. Maar kan eigenlijk geen betere oplossing vinden voor de EU dan Nederland totaal afzonderen van de rest van de wereld. De DP houdt echter van vrijheid en vindt dat Nederlanders moeten kunnen gaan en staan waar zij willen (wat open grenzen betekent).

✔ DP = Democratisch & eurokritisch; tégen de corruptie en gebrek aan democratie van de huidige Europese elite, maar vóór Europese samenwerking, zoals Schengen, dus ook vóór open Europese grenzen en vóór effectieve Europese samenwerking. Wij zijn Nederlanders, dus ook Europeanen. Het is naïef om te doen alsof Nederland in een vacuüm bestaat.


FvD = Transatlantisch, pro-VS en pro-NAVO!

✔ DP= Anti-NAVO, anti-amerikaans en Europa Eerst!


FvD = Monarchistisch; de FvD wil onze corrupte koning behouden, de DP wil onmiddellijk van 'em af. Groot verschil!

✔ DP= Republikeins en er trots op!Tegelijkertijd gelooft de DP dat Europeanen effectief moeten samenwerken om ons eigen continent te beschermen, zonder afhankelijk te hoeven zijn van de VS en hun oorlogsindustrie. Maar tegelijkertijd wijzen wij ook de corrupte en ineffectieve EU af, omdat wij begrijpen dat de EU en Europa niet hetzelfde zijn! Je kunt immers best trots zijn op je Europese wortels én tegelijkertijd kritisch zijn op de EU! Om de EU-kwestie eindelijk eens op te lossen, willen wij daarom ook een wettelijk bindend referendum organiseren, zodat Nederlanders eindelijk eens de kans krijgen om zich vóór of tegen de EU uit te spreken. Omdat wij geloven dat rechtstreekse Democratie van vitaal belang is! Of je nu voor of tegen de EU bent: dit referendum is voor ons allemaal de kans om ons uit te spreken!


Dus nu weet je een aantal van de belangrijkste verschillen! Er zijn er natuurlijk meer, maar deze geven de punten wel goed weer. Dus nu is het tijd om je keuze te maken... Kies je voor de DP? Dan ben je meer dan welkom! Via www.democ.nl/wordlid


DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK29 september 2021

HET PROBLEEM VAN DE NEDERLANDSE GRONDWET

Als je in Nederland tegen een jurist, politicus, of agent klaagt: "ja, maar wat je doet is ongrondwettelijk!" dan is zijn antwoord daarop: "ja, en?"


Het zal je de afgelopen 2 jaar niet ontgaan zijn dat er weinig kracht, gezag of belang uitgaat van de grondwet van Nederland. De technische reden hiervoor is dat onze grondwet niet juridisch toetsbaar is. Dat betekent dat je niet naar een rechtbank kan stappen met de grondwet in je hand als je vindt dat iemand (zoals de staat) jouw grondwettelijke rechten heeft geschonden. Dat komt omdat onze grondwet versiering is, iets dat we hebben omdat elk ander land het ook heeft, weet je wel? - maar niet een document dat echt iets te betekenen heeft.


En dat is raar. Want een stevige grondwet met daarin een opsomming van de fundamentele rechten en plichten van de inwoners van een land is de logische basis van een rechtsstaat. Dat is waarom Duitsland, België, Italië, de VS, Zuid-Afrika, enzovoort er een hebben.


Daarom wil de DP een échte toetsbare grondwet voor Nederland!


DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK29 september 2021

IETS OM OVER NA TE DENKEN:

Wat is de definitie van een "dictator" precies?

✔ Blijft aan de macht nadat z'n tijd al lang gedaan is?

✔ Een "President-for-life" die jaar-na-jaar gewoon "herkozen" wordt en door blijft regeren?

✔ Zet zware politierepressie in tegen politieke tegenstanders en andersdenkenden?

✔ Duldt geen politieke oppositie en andersdenkers?

✔ Duldt geen demonstraties tegen zijn beleid?

✔ Wordt algemeen veracht, zowel door het volk als door andere politici? Maar blijft op de een of andere manier toch aan de macht?

✔ Liegt tegen de kiezers?

✔ Vindt het parlement eigenlijk overbodig?

✔ Liegt tegen de volksvertegenwoordiging?

✔ Gelooft niet in democratie?

✔ Heeft immers gezegd dat mensen "gewoon hun bek moeten houden"?

✔ Is niet geïnteresseerd in het beschermen van mensenlevens?

✔ Kim-Jung?

✔ Mugabe?

✔ Milosević?

✔ Rutte?


Dat is waar de DP om bestaat, om ervoor te zorgen dat politici zoals Rutte nooit meer eeuwig de ruimte krijgen. Daarom willen wij (als enige in Nederland) ook de 2-termijnenregel invoeren. Dat is onze belofte!Bronnen: hier en hier.

DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK29 september 2021

HOE EERLIJK IS DE EU NU ECHT?

Europese "leiders" als Von der Leyen hebben vaak de mond vol van "Europese Solidariteit", maar hoe eerlijk is de EU eigenlijk?

Niet zo heel erg, blijkt ...


Wist je bijvoorbeeld dat mensen met een vast EU-contract (zoals de onverkozen "presidenten van Europa" Michel & Von der Leyen) geen cent inkomstenbelasting hoeven te betalen?


Terwijl de rest van de Europese bevolking +/- 50% van hun inkomsten aan de belastingdienst af moeten staan, hoeven de bestbetaalde Eurocraten geen cent belasting te betalen over hun toch al bovengemiddeld hoge inkomens! Is dat nu echt Europese solidariteit?


Daarom moet Europa anders; écht democratisch! En dat begint thuis, door de Nederlanders zelf eens de kans te geven om vóór of tégen de EU te kiezen.


Want democratie begint bij onszelf!


DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINK27 september 2021

NIEUWSFLITS: De DP kiest zijn naam: de Democratische Partij Nederland 

Waarom? Omdat wij moeten constateren dat het woord "democratisch" de afgelopen jaren vervuild is geraakt door groepen en partijen die zichzelf "democratisch" noemen, maar het niet echt zijn ... En het is tijd om een partij te bouwen die het weer écht meent wanneer ze zichzelf "democratisch" noemen!


Net zoals "democratische volksrepublieken" ook nooit echt democratisch zijn, zo zijn partijen als D66 en VVD ook niet echt democratisch en "volks".


D66 die niet meer in democratie gelooft, maar enkel nog in de EU.

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (oftewel: de VVD) die alleen voor de rechten van de elite opkomt en die óók duidelijk niet meer in Democratie gelooft (weet u nog: Rutte die het Oekraïnereferendum gewoon heeft genegeerd?)

De Partij van de Vrijheid die niet in Vrijheid gelooft, maar dat je mensen moet kunnen opsluiten omdat ze "anders" zijn.

Het Forum voor Democratie dat té rechts is om effectief een vuist te kunnen maken tegen de dictatoriale neigingen van Rutte en zijn "demissionair" kabinet, aangezien te veel kiezers die wél kritisch zijn toch níét op een "extreemrechtse anti-buitenlander-partij" wensen te stemmen.


In de praktijk zijn wij ondemocratische "democraten" als D66 in eigen land en ook de Amerikaanse Democrats meer dan zat. Daarom is het tijd voor verandering, omdat wij wél nog in democratie geloven! En dat begint bij de basis: de Republiek.


De republiek is namelijk nog nooit zo populair geweest! Nu dat de koning heeft laten zien wat hij precies van het Nederlandse volk denkt ("die moeten maar hun bek houden en doen wat ze gezegd worden, terwijl ik fijn op vakantie naar mijn Griekse privé-eilandje ga") worden steeds meer Nederlanders wakker en beseffen ze dat het tijd wordt dat de koning vertrekt! En dat is precies wat wij altijd al gezegd hebben!


Daarom noemen wij ons met trots Democratisch. Omdat dat is wat wij zijn! Word daarom vandaag nog lid van de DP op www.democ.nl/wordlid en strijd mee voor de nieuwe Republiek!


DP - een redelijk alternatief!

DEEL DIT ARTIKEL VIA DEZE LINKVASTGEZET BERICHT:


29 september 2021, aangepast 25 augustus 2022 | door E. van de DP

WELKOM BIJ DE DEMOCRATISCHE PARTIJ


Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De DP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De DP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht invoeren'). De DP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën. Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE DP

Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔ Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij in schande af moest treden?

✔ Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔ Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔ Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔ Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔ Vind jij dat een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔ En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔ Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?

✔ En wil jij ook iets doen aan alle andere problemen waar Nederland mee heeft te kampen, maar waar de regering niets aan wil doen?

Dan ben je welkom bij de DP

DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  

© 2022 | DEMOCRATISCHE  PARTIJ | INFO@DEMOC.NL

REDELIJK ALTERNATIEF ...

DAP

DEMOCRATISCHE PARTIJ | DP