corruptie

WAARSCHUWING: WIJ ZIJN DEZE PAGINA OP DIT MOMENT AAN HET BIJWERKEN EN VERBETEREN.

VERGEET AUB NIET OM DEZE PAGINA LATER TE BEZOEKEN OM ONS BIJGEWERKTE STANDPUNT TE LEZEN.


BESTRIJDING VAN CORRUPTIE

SAMENVATTING:

Bestrijding van structurele, geïnstitutionaliseerde corruptie in Nederlandse staat en de EU | Sanering van de Nederlandse staat | Strafrechtelijke vervolging voor politici die liegen tegen de 2e Kamer | De belastingdienst is geen privéspaarpot voor politici en de koning | Geen mededogen voor corrupte bestuurders | Einde aan de vrijstelling voor inkomstenbelasting voor EU-medewerkers en -politici | Alle mazen in de wet sluiten voor belastingontduiking | Een einde aan offshore brievenbusmaatschappijtjes in belastingparadijzen | Terugvordering van niet betaalde belastingen door politici, het koningshuis en EU-ambtenaren | Uitzetting van internationale superrijke "filantropen" | referendum over de EU en de euro | Het corrupte koningshuis vervangen met de Republiek | Instellen van een Rijkspensionaris/-secretaris, oftewel: de Kamer bepaalt niet langer zijn eigen salaris | 2-termijnenregel voor de (Minister) President.


  CORRUPTIE: BESTRIJDING VAN STRUCTURELE, GEÏNSTITUTIONALISEERDE CORRUPTIE

  Het is ondertussen voor de meeste mensen wel duidelijk geworden dat de corruptie in de Nederlandse en Europese politiek uit de spuigaten loopt. Het probleem is echter dat corruptie in de politiek geïnstitutionaliseerd is geraakt - een "geaccepteerde" praktijk die als normaal wordt beschouwd onder politici onderling. Het probleem is ook dat er geen consequenties meer zijn voor corrupte, oneerlijke en inepte beleidsmakers.


  We wisten wel dat corruptie in de Nederlandse politiek wijdverspreid is; maar onder het bewind van Rutte en de VVD is corruptie "normaal" geworden (in ieder geval op het Binnenhof en in Brussel...). Voorbeelden te over. Zoals Minister Hoekstra, onze belastingontduikende fraudejager die Minister van Financiën werd onder Rutte III, net zoals De Jonge met de mondkapjesdeal en de CDA-lijsttrekkersverkiezingen, Grapperhaus met zijn uitbundig huwelijk in tijden van lockdown en natuurlijk Mark Rutte zelf. Allemaal hebben deze Nederlandse politici aangetoond hoe algemeen aanvaard corruptie is geworden in de Nederlandse politiek. Het valt ondertussen moeilijk te ontkennen dat het moderne Nederland geen volwaardige democratie meer is, maar tot een neoliberale "kleptocratie" (= "een regering door en voor dieven¨) is gevallen.


  Maar ook in de EU is corruptie een ingeworteld probleem! Zo hebben wij gezien hoe de privéjetvliegende klimaatridder en President van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zowel de wetgevende als de uitvoerende macht van de EU in haar persoon verenigt, maar toch in geen enkele verkiezing gekozen is. Ook hebben wij gezien hoe frauderende EU-medewerkers de hand boven het hoofd worden gehouden. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat EU-medewerkers geen inkomstenbelasting hoeven te betalen? Deze ingebouwde corruptie hebben wij bij de DP al eerder aan het licht gebracht, maar het is het waard om het te blijven herhalen!


  Wat is het antwoord hierop?

   Nultolerantie voor corruptie in de politiek, met juridische consequenties voor corrupte politici

   Alle mazen in de Nederlandse wet stluiten voor belastingontduiking

   De 2-termijnenregel; Niet meer dan 2 termijnen voor het staatshoofd en de minister-president.

   Een einde aan belastingparadijzen en "offshore" brievenbusmaatschappijtjes in Nederland

   Terugvordering van niet betaalde belastingen door belastingontduikende politici, het koningshuis en EU-ambtenaren

   Tot "persona non-grata" verklaren van internationale superrijke "filantropen" zoals Soros, Gates, Bezos, Musk en hun organisaties

   Afschaffing van de belastingvrije status van de EU en hervorming van de EU als "internationale organisatie" naar een Europese Gemeenschap

   Het zwaar corrupte koningshuis vervangen met een parlementaire Republiek

   In leven roepen van een Rijkspensionaris om het salaris van de volksvertegenwoordiding te bepalen, in plaats van dat zij hier zelf over stemmen

   Een referendum over de toekomst van Nederland in de EU

   En nog veel meer ...


  Het antwoord is simpel: Gerechtigheid, transparantie en onafhankelijkheid! Maar het probleem is dat er op dit moment geen enkele gematigde partij in Nl is die mensen daadwerkelijk gerchtigheid wil geven. Tot nu toe!


  BESTRIJDING VAN STRUCTURELE, GEÏNSTITUTIONALISEERDE CORRUPTIE:

  Wat Nederland nú nodig heeft zijn mensen die zich wél druk maken om de strijd tegen corruptie en schijnheiligheid. Geen louche aanbestedingen meer, geen ministers die hun eigen regeltjes mogen overtreden, laten we de lat weer HOOG leggen voor onze volksvertegenwoordigers!


  De aanschaf van de F35 JSF, de mondkapjesdeal van Hugo de Jonge en Sybert, maar ook tijdens de vroegere tijden van de Rutte-junta, met de Fyra, de Betuweroute enzovoort: Louche aanbestedingen zijn altijd al schering en inslag geweest onder het bewind van de VVD en CDA. Tegelijkertijd hebben we mogen aanschouwen hoe ministers vrolijk hun eigen regeltjes mogen overtreden, zonder enige consequentie! Het feit dat Grapperhaus na zijn huwelijk tijdens een lockdown, Hoekstra als belastingontduikende minister van financiën, Kaag die een jaar lang tegen de wereld heeft gelogen en zelfs een vals rapport liet produceren over de wantoestanden binnen de D66, en natuurlijk Rutte zelf, na de Toeslagenaffaire, gewoon aan zijn gebleven valt niet uit te leggen en is onaanvaardbaar.


  We wisten ondertussen wel dat corruptie in de Nederlandse politiek wijdverspreid is; en onder het bewind van Rutte en zijn VVD "normaal" is geworden (in ieder geval op het Binnenhof...). Minister Hoekstra, onze belastingontduikende fraudejager heeft zojuist nog eens aangetoond hoe algemeen aanvaard corruptie is in de politiek. Het valt ondertussen moeilijk te ontkennen dat het moderne Nederland geen volwaardige democratie meer is, maar een "kleptocratie" (= een regering door en voor dieven). De belastingdienst is echter geen privéspaarpot voor corrupte politici, koningen, eurocraten, CEO's en "filantropen"!


  CORRUPTIE IN DE EU

  Wist je dat corruptie in de EU ook een serieus, structureel probleem is? Natuurlijk weet je dat!

  Deze ingegroeide rot in de EU hebben wij bij de DP al eerder aan het licht gebracht, maar het is het waard om het te blijven herhalen, omdat het een vorm van gelegaliseerde corruptie is!


  Het antwoord is weer simpel: Gerechtigheid, transparantie en onafhankelijkheid! Maar het probleem is dat er op dit moment geen enkele gematigde partij in Nederland is die Europa daadwerkelijk wil hervormen tot een vorm van Europese samenwerking die wél werkt!


  Ontdek hier echter wat wij aan de cultuur van corruptie en schijnheiligheid in de EU willen doen: Ons standpunt Europa


  © 2022 - 2023 | DEMOCRATISCH FRONT | INFO@DEMOC.NL

  DP

  DEMOCRATISCH FRONT | DEMOC.NL