huisvesting


HUISVESTING


Elk gezin een eigen huis, elk kind een eigen thuis

Hoewel het misschien een beetje ouderwets klinkt, geloven wij nog altijd dat het gezin de hoeksteen van onze samenleving vormt. Daarom vinden wij dat elk kind in zijn eigen huis op moet kunnen groeien en niet in een huurwoning. Dat is echter lastig, omdat Nederland de laagste verhouding huiseigenaren ter wereld heeft! Om deze revolutie in de manier waarop wij wonen desondanks toch voor elkaar te krijgen,  willen wij het goedkoper maken voor gezinnen om hun eigen woning te  kopen, o.a. door een Nationaal Woningfonds op te richten, waardoor gezinnen met een lager inkomen toch een gunstige hypotheek kunnen krijgen.


Uiteindelijk is ons einddoel  simpel: Elk gezin zijn eigen huis, elk kind een eigen thuis!


WONINGNOOD

De woningnood in Nederland, in steden zoals Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en meer, is nog nooit zo ernstig geweest! Waarom is dit? Omdat de neoliberale VVD & D66 niet geïnteresseerd zijn in het lot van mensen die niet genoeg geld hebben om zelf een huis te kopen.


Wij willen er een prioriteit van maken om dit probleem op te lossen. En de enige manier om dit probleem op te lossen is door huizen te gaan bouwen. Waar gaan wij het geld vandaan halen om deze miljoenen nieuwe huizen mee te bouwen? Simpel!


In plaats van miljard euro's voor een JSF te betalen, kunnen wij met dat geld huizen bouwen. In plaats van stompzinnige uitgaven te doen zoals een verbouwen ter waarde van 68 miljoen van het Wassenaarse privépaleis van de koning (waar hij trouwens niet eens meer woont, omdat hij die ondertussen trouwens voor 100.000 euro per maand verhuurd aan een buitenlandse ambassade) kunnen wij ons geld beter gebruiken om huizen te bouwen. Simpel toch?


DE NEDERLANDSE DEMOCRATISCHE PARTIJ |

voor vrijheid, democratie & Nederland

LAAT  NEDERLAND KIEZEN! 

© 2020/2021 | De NEDERLANDSE DEMOCRATISCHE PARTIJ | DEN HAAG & BRUSSEL | INFO@DEMOC.NL