team NRP

WIE IS DE NRP?

JIJ OOK HIER ?

De Nederlandse Republikeinse Partij is altijd op zoek naar gedreven, idealistische enthousiastelingen die klaar staan om innovatieve oplossingen te vinden voor de problemen waar Nederland elke dag weer mee worstelt; die klaar staan om in actie te springen om van ons land weer een democratische en onafhankelijke Republiek te maken en een betere plaats om in te wonen, voor iedereen!   


Denk je dat jij het in je hebt om lid van de meest idealistische partij van Nederland te worden?


Grijp jij deze kans om de toon aan te geven in de nieuwe Republiek? Om te strijden voor een ideaal dat groter is dan jij alleen? Om leiderschap te tonen in onze voortdurende strijd voor échte democratie in Nederland?


Zo ja, volg deze link om naar het inschrijfformulier te gaan en word vandaag nog het nieuwste lid van de Nederlandse Republikeinse Partij!

Als kiezer is het belangrijk om te weten aan wie je jouw stem geeft. In het Nederlandse systeem kiezen wij echter té vaak op anonieme partijen, zonder dat wij weten op wie wij werkelijk stemmen. Omdat wij wél in openheid geloven; en om ervoor te zorgen dat dat probleem nóóit bij de NRP voorkomt, beantwoorden wij de hier de vraag:

Wie zit er precies achter de NRP?

Erik Schrama is de initiatiefnemer achter de NRP. Van beroep een gecertificeerd vertaler & copywriter, kan Erik gewag doen op 25+ jaar werkervaring in verschillende sectoren in de samenleving. In tegenstelling tot het gemiddelde lid van de Tweede Kamer (laat staan het kabinet), dat direct vanuit de universtiteit in een bestuursfunctie van een politieke partij belandt, zonder ooit zijn/haar handen vuil te hoeven maken aan écht werk, weet Erik hoe het is om in de samenleving mee te draaien en om ook zo nodig zware fysieke arbeid te verrichten.


Om zijn steentje aan de samenleving bij te dragen doet hij ook vrijwilligerswerk: Bijvoorbeeld als tutor, waarbij hij minderbedeelde kinderen in het middelbaar onderwijs bijles en huiswerkbegeleiding geeft; voornamelijk die leerlingen die het meest onder de negatieve gevolgen van de lockdowns hebben geleden.


Door zijn brede werkervaring, in combinatie met zijn vrijwilligerswerk, leeft Erik niet in een Ivoren Toren, maar met zijn voeten stevig op de grond - in tegenstelling tot de rest van onze "volksvertegenwoordiging" die niet lijken te beseffen wat een land en volk écht nodig heeft ...


Als een zelfverklaarde "Europese redneck" vindt Erik zulke fundamentele Europese waarden als "directe democratie", "vrijheid" en "persoonlijke keuze" van levensbelang; wat de reden is waarom hij al lange tijd politiek actief is. Zo is hij in zijn leven (voordat hij het initiatief nam om de NRP op te richten) af-en-aan lid geweest van verschillende andere politieke partijen, die hij uiteindelijk allemaal uit eigen beweing heeft verlaten, omdat hij inzag dat de meeste Nederlandse partijen luid roepen dat ze "democratisch" zijn, maar als het puntje bij paaltje komt, geloven ze er niet in ... In tegenstelling tot de rest van de politieke scène, heeft Erik namelijk een zware allergie ontwikkeld voor hypocritie, schijnheiligheid en corruptie.


Daarom heeft Erik ook zijn twijfels over de EU - aan de ene kant is hij immers een sterke voorstander van Europese samenwerking (omdat hij vindt dat Europeanen voor zichzelf op moeten kunnen komen en niet langer afhankelijk moeten zijn van de VS), maar aan de andere kant vindt hij het niet door de beugel kunnen dat het leiderschap van de EU, namelijk de Europese Commissie, volledig onverkozen is, terwijl zij wel informeel de functie van "regering van de EU" op zich nemen ("ambtenaren" gaan immers niet op de thee met buitenlandse presidenten...). Net zoals hij ook grote problemen heeft met het feit dat EU-medewerkers (die met een vast contract; en dus ook met een buitensporig hoog inkomen) geen inkomstenbelasting hoeven te betalen, terwijl de rest van de werkende bevolking dat wél moet doen! Net zoals hij het ook niet oké vindt dat de EU er actief aan bijdraagt dat "kleinere Europese talen" (zoals het Nederlands) worden verdrongen door het Engels, dat nu als de "officieuze officiële voertaal" van de EU wordt gebruikt, terwijl de Nederlandse regering stelselmatig weigert om in de eigen Nederlandse cultuur te investeren. Dit ondanks (of misschien juist vanwege) het feit dat Erik van jongs af aan al tweetalig Nederlands-Engels is; heeft hij een gezond liefde en respect voor zowel de Nederlandse taal, waardoor hij altijd heeft gevochten tegen het kruipende functieverlies waar het Nederlands aan lijdt.


Daarnaast is hij sinds (naar eigen zeggen) zijn zesde al een overtuigd Republikein, toen zijn tante hem eens meenam om in Den Haag naar de Gouden Koets te staren; en hij niet begreep waarom iedereen hier zo'n heisa over maakte. Het was immers maar een oude mevrouw die verder niets deed dan zitten en zo nu en dan eens door het raampje van de koets zwaaien.


Daarnaast is Erik een vader en een echte familieman, waardoor hij er soms van beticht wordt dat hij "ouderwetse " ideeën erop nahoudt, zoals het idee dat het gezin belangrijk is, dat pacifisme tot rampspoed leidt, dat voedsel écht moet zijn en niet genetsch gemodificeerd; dat vee niet tot het opwarmen van de wereld leidt; en dat sneller mobiel internet niet een wonderpil is die al onze maatschappelijke problemen op zal lossen. En ook natuurlijk dat ons land weer een Republiek moet zijn! Desonanks omschrijft hij zichzelf niet als "conservatief" - aangezien wij beseffen dat er té veel dingen in Nederland (en de ook wereld) níét kloppen die wél voor verbetering vatbaar zijn! Dat noem je niet "conservatief" of "progressief¨ of "links" of "rechts" - dat noem je "gezond verstand". Iets waar er op het Binnenhof duidelijk een zwaar tekort aan is! 


Zijn vrije tijd brengt hij door met zijn gezin, door te klussen in huis en in de tuin; en ondertussen is hij ook nog bezig aan zijn eerste volwaardige roman.


Ondertussen zet hij zich in voor de NRP en de nieuwe Republiek - en zeg nou zelf:

Als jij mag kiezen tussen Mark Rutte, Sigrid Kaag en Erik Schrama ... Wie denk jij dat meer hart voor Nederland heeft? Die écht aan de toekomst van ons land werkt? Die wél echte, aantoonbare, praktische werkervaring heeft? Die zich écht sterk maakt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze & de toekomst van Nederland; in plaats van woorden als "democratie" en "toekomst" en "vooruitgang" als een verkiezingsslogan te gebruiken die niemand meer gelooft? Die niet enkel geïnteresseerd is in geld en ambitie en "internationale samenwerking" met autocraten zoals de Volksrepubliek en criminele "filantropen" die hun geld gebruiken om de wereld mee in as te leggen? Iemand die wel weet hoe het is om een menselijke connectie met iemand anders te hebben? Die een gezin heeft om door het vuur voor te gaan? Kortom: Die erom geeft!


Eerlijk: Aan wie zou jij je stem geven?De Republiek, JA!
De Republiek, JA!

Wil jij Erik en de NRP helpen om in de Kamer te komen? Om voor de Republiek en Democratie te strijden? Om een beetje gezond verstand en idealisme in het Binnenhof te injecteren?


Wil jij ook deel uitmaken van de enige idealistische partij die Nederland nog kent?


Vind jij ook dat het tijd is voor verandering in de Nederlandse politiek, ONS soort verandering?


Word dan vandaag nog lid van de NRP:

www.democ.nl/wordlid

En kijk ook hoe jij kunt helpen, op:

www.democ.nl/steunons

DE NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ | NRP

LAAT  NEDERLAND KIEZEN

NDP

een redelijk alternatief

© 2020-2021 | DE NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ | INFO@DEMOC.NL