Repuref


BURGERINITIATIEF: "REPUREF"

- Referendum over de Nederlandse Republiek: Ja of nee?


Hieronder kun je de volledige tekst van het burgerinitiatief "Nexit"  lezen. Je kunt deze tekenen door middel van het formulier helemaal onderaan deze tekst.

Wij  zijn de Democratisch Partij. Wij geloven in het nut van democratie en democratische besluitvoering. Daarom willen wij een referendum organiseren om te zien of Nederland een republiek moet worden met een rechtstreeks gekozen staatshoofd, of een monarchie moet blijven waar   het ambt van staatshoofd  binnen één familie van ouder op kind wordt doorgegeven. Wij willen  Nederland zo de kans te geven om hierover een keuze te  maken - voor de eerste keer in onze geschiedenis - en   zo de  democratische staatshervorming op gang te brengen die Nederland broodnodig heeft.


Als Nederlanders omschrijven wij ons land vaak met trots als een democratische rechtsstaat. Wij hechten traditoneel  sterk aan typisch Nederlandse kernwaarden zoals inspraak en medezeggenschap, eerlijkheid, het recht op vrije meningsuiting, en het basisprincipe dat iedereen voor de wet gelijk is. Toch kloppen er een aantal dingen niet:


  • De koning heeft immers nog altijd directe invloed op het politieke proces, zonder dat hij hiervoor enige  verantwoording aan de volksvertegenwoordiging af hoeft te leggen;
  • Daarnaast wordt de konkinklijke familie op grote voet door de Nederlandse staat onderhouden (inclusief het vrijblijvend gebruik van verschillende paleizen in Nederland, de aankoop en het verbouwen van villa's in Nederland, een vakantievilla in Mozambiek, een chalet in Zwitserland, een privéjacht, een privé-747, en nog veel meer) terwijl er nog mensen in Nederland zijn die van voedselbanken gebruik moeten maken om te kunnen eten, mensen die hun hele leven moeten huren omdat zij met geen mogelijkheid een hypotheek kunnen krijgen,  en meer voorbeelden van armoede in Nederland - is dit eerlijk?
  • En zo worden er in ons land   ook nog demonstranten met enige regelmaat    in de cel gegooid enkel omdat zij zich openlijk tegen de koning uitspreken, en op vreedzame (en  vaak ook vrij tamme) manier hun mening over dit onderwerp kenbaar maken, allemaal omdat wij  in de 21ste eeuw nog een volstrekt archaïsche lèse majesté-wet ("majesteitsschennis") hebben, die effectief ons democratische  recht op vrije meningsuiting beknot, en die met enige regelmaat gebruikt wordt om mensen op te pakken omdat zij een volgens de overheid "ontoelaatbare" mening verkondigen.


Wij geloven dat rechtstreekse democratie (met gekozen bestuurders en staatshoofd) het eerlijkste  systeem is om Nederland mee te besturen. Wat wij echter nog veel belangrijker vinden dan onze eigen politieke voorkeur hierin, is dat de keuze tussen monarchie en republiek  uiteindelijk  aan de Nederlandse kiezer zelf moet zijn, en niét aan de politieke elite  .


Bij voorbaat dank voor uw steun!


Contact opnemen met de auteur van deze petitie


 TEKEN HIER : 

 
 
 
 
 
Ja
Nee
 
 

Alle velden met een * dienen ingevuld te worden.

Door anoniem te stemmen wordt jouw handtekening

wel geregistreerd, maar niet in het openbare overzicht weergegeven

Nadat je op ONDERTEKEN drukt, zul je zo snel mogelijk een bevestingsemail ontvangen.

 OPGEHAALDE HANDTEKENINGEN : 

NR.


1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.

NAAM


Erik Schrama


Jan Kroezen


Anoniem


G.A. de Leeuw


J. van Kuijk


Anoniem


Onno van Horn


Anoniem

PLAATS


Scherpenheuvel


Almelo


Anoniem


Sint Jansteen


Sprundel


Anoniem


Oostzaan


Anoniem

DATUM STEUNBETUIGING


28 - 04 - 2015


01 - 05 -2015


18 - 04 - 2016


26 - 06 -2016


30 - 06 - 2016


30 - 06 - 2016


30 - 09 - 2016


03 - 11- 2016

De Democratische

Partij |

voor democratie,

keuzevrijheid & oplossingen!

LAAT

NEDERLAND

VRIJ! 

© 2020 | DEMOCRATISCHE PARTIJ | DEN HAAG & BRUSSEL | INFO@DEMOC.NL