republiek


BURGERINITIATIEF: "REPUBLIEK, JA!"

- Referendum over de nieuwe Nederlandse Republiek: Ja of nee?


Hieronder kun je de volledige tekst van het burgerinitiatief "REPUBLIEK, JA!"  lezen. Je kunt deze tekenen door middel van het formulier helemaal onderaan deze tekst. En vergeet niet om ook HIER te tekenen.

Wij  zijn de Nederlandse Democratisch Partij. Kortom: Wij geloven in het nut van democratie en democratische besluitvoering. Daarom willen wij van het corrupte koninkrijk der Nederlanden een democratische republiek maken.


Om dat voor elkaar te krijgen, willen wij o.a. een referendum organiseren om de Nederlanders te vragen of Nederland een republiek moet worden met een rechtstreeks gekozen staatshoofd, of een monarchie moet blijven waar  het ambt van staatshoofd binnen één familie van ouder op kind wordt doorgegeven. Wij willen  Nederland zo de kans te geven om hierover een keuze te  maken - voor de eerste keer in onze geschiedenis - en zo de democratische staatshervorming op gang te brengen waavan wij vinden dat Nederland die ernstig nodig heeft.


Als Nederlanders omschrijven wij ons land vaak met trots als een democratische rechtsstaat. Wij hechten traditoneel  sterk aan typisch Nederlandse kernwaarden zoals inspraak en medezeggenschap, eerlijkheid, het recht op vrije meningsuiting, en het basisprincipe dat iedereen voor de wet gelijk is. Toch kloppen er een aantal dingen niet:


  • De koning heeft immers nog altijd directe invloed op het politieke proces (zo stelt de koning nog altijd de formateurs, preformateurs en verkenners aan tijdens de kabinetsformatie en belt Willem-Alexander ook nog wekelijks met de Eerste Minister om "te informeren", maar waarom en waarover precies?!) zonder dat hij hiervoor enige  verantwoording aan de volksvertegenwoordiging af moet leggen;
  • Daarnaast wordt de konkinklijke familie op grote voet door de Nederlandse staat onderhouden (inclusief het vrijblijvend gebruik van verschillende paleizen in Nederland, de aankoop en het verbouwen van villa's in Nederland, een vakantievilla in Mozambiek, een chalet in Zwitserland, een privéjacht, een privé-747, en nog veel meer) terwijl er nog mensen in Nederland zijn die van voedselbanken gebruik moeten maken om te kunnen eten, mensen die hun hele leven moeten huren omdat zij met geen mogelijkheid een hypotheek kunnen krijgen,  en meer voorbeelden van actute armoede in Nederland - is dit eerlijk(Is het bijvoorbeeld eerlijk dat het Wassenaarse privépaleis van de koning, Villa Eykenhorst, door de Nederlandse staat voor 86 miljoen euro is verbouwd, hoewel de koninklijke familie hier niet eens woont? Aangezien Willem-Alexander dit eigendom ondertussen heeft achtergelaten om in een van de andere paleizen van Nederland te wonen, zodat hij Villa Eykenhorst aan de ambassadeur van de VAE heeft kunnen verhuren, voor 100.000 euro per maand, die hij in eigen zak steekt? Dat terwijl er chronische woningnood bestaat in Den Haag en Amsterdam en andere Nederlandse steden en steeds meer Nederlanders niet eens hun huur of hun hypotheek meer kunnen betalen? Klopt dat? Nee, natuurlijk niet.
  • Klopt het dat er in ons land ook nog met enige regelmaat demonstranten in de cel worden gegooid enkel omdat zij zich openlijk tegen de koning uitspreken en op vreedzame (en  meestal ook vrij tamme) manier hun mening over de koning laten weten, allemaal omdat wij  in de 21ste eeuw nog altijd een volstrekt archaïsche lèse majesté-wet ("majesteitsschennis") hebben, die effectief ons democratische  recht op vrije meningsuiting beknot en die met enige regelmaat misbruikt wordt om mensen op te pakken omdat zij een volgens de regering "ontoelaatbare mening" verkondigen.


De NDP gelooft echter dat rechtstreekse democratie (met gekozen bestuurders en een gekozen staatshoofd) het eerlijkste en beste systeem is om Nederland te besturen. Daarom willen wij het koningshuis afschaffen en vervangen door een Republiek met een door het volk gekozen staatshoofd. Zoals het hoort in een op inspraak en democratie geschoeide samenleving.


BIJ VOORBAAT DANK VOOR JOUW STEUN!


Contact opnemen met de auteur van deze petitie


Als je beneden klaar bent, vergeet niet om ook

hier te tekenen

 TEKEN HIER : 

 
 
 
 
 
Ja
Nee
 
 

Alle velden met een * dienen ingevuld te worden.

Door anoniem te stemmen wordt jouw handtekening

wel geregistreerd, maar niet in het openbare overzicht weergegeven

Nadat je op ONDERTEKEN drukt, zul je zo snel mogelijk een bevestingsemail ontvangen.

 OPGEHAALDE HANDTEKENINGEN : 

NR.


1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


11.

NAAM


Erik Schrama


Jan Kroezen


Anoniem


G.A. de Leeuw


J. van Kuijk


Anoniem


Onno van Horn


Anoniem


Anoniem


Elizabeth Zegeling


Anoniem

PLAATS


Scherpenheuvel


Almelo


Anoniem


Sint Jansteen


Sprundel


Anoniem


Oostzaan


Anoniem


Panningen


Deventer


't Zandt

DATUM STEUNBETUIGING


28 - 04 - 2015


01 - 05 -2015


18 - 04 - 2016


26 - 06 -2016


30 - 06 - 2016


30 - 06 - 2016


30 - 09 - 2016


03 - 11- 2016


17 - 01 - 2017


17 - 01 - 2017


17 - 01 - 2017

De Nederlandse

Democratische

Partij |

voor vrijheid, democratie & Nederland!

LAAT NEDERLAND KIEZEN! 

© 2020/2021 | DE NEDERLANDSE DEMOCRATISCHE PARTIJ | DEN HAAG & BRUSSEL | INFO@DEMOC.NL

NDP