editie januari & februari 2022

// HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE |

lees hier het laatste nieuws & opinie van de DP

Altijd het laatste DP nieuws recht in je inbox?

Neem dan een gratis en vrijblijvend

abonnement op onze nieuwsbrief:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE


 
 

VIDEO'S DIE

ER TOE DOEN:

HET REDELIJK ALTERNATIEF MAGAZINE //

EDITIE JANUARI-FEBRUARI 2022

DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  


1 februari 2021 | door E. van de DP

HOE (ON)WAARSCHIJNLIJK IS OORLOG IN OEKRAÏNE?

Oekraïne als cassus belli voor de EU


Hoe (on)waarschijnlijk is het eigenlijk dat de Russen Oekraïne binnen zullen vallen? Wat is de werkelijke kans dat er ineens weer een oorlog in Europa komt? Om de kans daarop werkelijk te doorgronden, moeten we iets doen waar onze eigen regering de grootste moeite mee heeft: Eerlijk zijn.


WAT WIJ ONDERTUSSEN WETEN:

De Russen hebben inderdaad een leger verzameld aan de Oekraïense grens. Dat leger is echter láng niet groot genoeg om de hele Oekraïne te bezetten. Het moderne Russische leger is immers al lang niet meer het gigantische, walsende Rode Leger van de Sovjetunie, dat een miljoen man op de been kon brengen, maar een relatief modern, relatief professioneel leger dat in staat is om Russisch grondgebied te verdedigen, maar gewoon niet groot genoeg is om een ander land te veroveren, laat staan eentje met de afmetingen van Oekraïne.


Wat doet dat leger dan aan de grens? Simpel: Spierballen rollen.

Poetin wil toezeggingen van het Westen, omdat hij gelooft dat Rusland nog altijd een wereldmacht is. Het probleem is echter dat de Russische economie ongeveer even groot is als die van de Benelux (oftewel: Nederland, België en Luxemburg!), waardoor hij de middelen moet gebruiken die hij heeft: Rusland heeft een relatief sterke krijgsmacht, maar is tegelijkertijd een economische dwerg. Om toezeggingen te krijgen uit het buitenland; en om tegelijkertijd zijn politieke positie in Rusland zelf, als "verdediger van de Russische cultuur" te onderstrepen, maakt hij dus gebruik van het enige handvat dat hij echt heeft: Militaire avonturen aan de grenzen van zijn land.


Dit is een politiek die Poetin al sinds 2000 volgt (oorlog tussen Rusland en Georgië). En wat hierin opvalt is dat hij enkel tot de aanval overgaat als hij een zwakke vijand tegenkomt waarvan hij makkelijk denkt te kunnen winnen ... Zoals Georgië in 2000 en oost-Oekraïne in 2014. In 2022 zijn de Oekraïners echter een stúk beter gemotiveerd, beter getraind en beter bewapend. Als Poetin nu zou besluiten om Oekraïne binnen te vallen, zou hij daarmee een onmogelijke en jarenlang aanslepende oorlog beginnen die Rusland alleen met gigántische moeite en bloedvergieten zou kunnen winnen. Dit zou een tweede Afghanistan kunnen worden, met een gigantisch persoonlijk risico voor Poetin dat hij zijn toch al tanende populariteit helemaal kwijt zou raken, zodra de lijkenzakken met Russische soldaten terug naar huis zouden komen. Poetin is altijd een intelligente en doortrapte politicus geweest die pas actie lijkt te ondernemen als hij er zeker van is dat hij er zelf uiteindelijk ook beter van zal worden. Ook daarom is een grootschalige Russische invasie van de Oekraïne onwaarschijnlijk.


En dat is ook waarom de reacties in Oekraïne zelf gemixt zijn: Van Oekraïners die alvast bunkers bouwen en met hun wapens oefenen, tot de Oekraïense president zelf, die heeft gezegd dat de hele "Koude Oorlogshype die door de westerse pers wordt aangejaagd overdreven is" en dat "dit een poging van Rusland is om de Oekraïense economie kapot te maken".


OORLOG IN DE WESTERSE PERS

En inderdaad lijkt het erop dat dit hele conflict voornamelijk in de Europese en Amerikaanse pers lijkt te bestaan, die de angst voor een Russische invasie meedogenloos aanjagen, waardoor deze nieuwe "koude oorlog" meer in Brussel lijkt te bestaan dan in Kiëv.


En dat is vreemd. Want laten we eerlijk zijn: Zelfs ALS Poetin zou besluiten om tot een volledige invasie van de Oekraïne over te gaan (hoe onwaarschijnlijk dat ook is), dan zou het nog steeds enkel een invasie van Oekraïne zijn - maar als je de Europese pers mag geloven, staan de Russen al bij het EP in Brussel op de stoep!


KORTOM: Het is natuurlijk onmogelijk om met 100% zekerheid te voorspellen of Poetin wél of níét Oekraïne binnen zal vallen. Poetin is immers notoir onbetrouwbaar. Maar als je er even logisch over nadenkt, blijkt dat een invasie van Oekraïne toch zéér onwaarschijnlijk is, aangezien hij persoonlijk te veel op het spel zou zetten. Daarbovenop nog het feit dat de Russen echt géén zin hebben in een militair conflict met de VS (aangezien de EU echt geen rol van betekenis hierin speelt), leidt tot de voorspelling dat de Russen zich zeer waarschijnlijk zullen beperken tot spierballengerol aan de grens, in combinatie met heimelijke hulp aan de "rebellen" in de Donbass (die toch allemaal al Russische militairen zijn) en het verder pesten van het Oekraïense leger.

Een grotere escalatie dan dat is écht onwaarschijnlijk.


Daarom is de reden voor die paniek die nu in de Europese pers bestaat ook zo moeilijk te doorgronden. Maar hoe komt dat eigenlijk zo?


DE EU-OORLOGSRETORIEKFABRIEK

Wie het doen en laten van de EU op de voet volgt (zoals wij, de mensen achter de NRP) weet namelijk dat de EU (en in het bijzonder de Commissie en het Parlement) al zo'n 10 jaar lang een constante stroom Koude Oorlogsretoriek richting Rusland heeft lopen uitspuwen. Laten we eerlijk zijn: Rusland is geen democratische land met een fijne, menselijke regering die het beste met iedereen voorheeft. Maar zo kennen wij er echter nog wel meer ...

(Zoals Nederland met onze eigen leugenachtige en onbeschofte "eeuwige premier")


EU = ONDEMOCRATISCH & HYPOCRIET

Hoewel de EC nog altijd de ongekozen "regering" van Europa is en de EP in werkelijkheid niets meer is dan een peperduur "democratisch rookgordijn" dat de EU een democratisch vernisje moet geven, terwijl het in werkelijkheid voor spek en bonen meedoet, doet de EU nog altijd alsof zij het meest democratische "land" ter wereld zijn. De hypocrisie van de EU is echt niet te geloven!


Tegelijkertijd echter heeft Brussel besloten om eindelijk eens toe te geven wat het échte doel van dit politieke egoproject is: Een "verenigde Europese Federatie", mét transnationale lijsten én grensoverschrijdende kandidaten! Kortom: Het einde van de onafhankelijke Europese naties (inclusief Nederland!) en het begin van een ondemocratische, oneerlijke en corrupte EU-superstaat die wordt geregeerd door een ongekozen EU-elite!


Het punt is dit: Kritiek op het Russische politieke moeras is bést gerechtvaardigd. Maar de EU heeft absoluut GEEN recht om te klagen over het democratisch gehalte van echte landen, zolang het democratisch gehalte van de EU zelf nog om te huilen is Dat is precies het soort schijnheiligheid waar de NRP misselijk van wordt!


VERENIGDE EUROPESE FEDERATIE, MAAR HOE?

Het dictatoriale leiderschap van de EU realiseert zich echter donders goed dat een grote meerderheid van de Europese burgers helemaal géén "EU-federatie" willen; en dat verreweg de meeste Europeanen ronduit tégen de oprichting van een Europese superstaat zouden kiezen, als zij op een échte democratische manier zelf de keuze zouden krijgen. Om hun megalomane plannen voor dit "verenigd Europa" onder het centrale "leiderschap" van Brussel tóch gewoon door te drukken, hebben de eurocraten in Brussel de afgelopen 10 jaar naar een oplossing gezocht en hebben ontdekt dat:


"Niets een nieuw rijk verenigt als een goeie oorlog..."


VERENIGD EUROPA, DOOR LEUGENS, ANGST EN STRIJD

Net zoals verenigd Duitsland het resultaat was van de Duitse overwinning in de Frans Duitse-Oorlog, net zoals Italië verenigd werd door middel van bloedige strijd, net zoals Nederland de 80-jarige Oorlog inging als een handjevol losse gewesten en de oorlog uitkwam als de Republiek, net zoals de VS pas de VS waren nadat er bloed voor werd gevloeid, zo willen de eurocraten in Brussel en Straatsburg de Europese Eenwording in sneltreinvaart afronden door middel van een meeslepend conflict met Rusland. Omdat ze begrijpen dat de angst voor een nieuwe oorlog de énige manier is waarom Europeanen in de waanzin van de "Europese Federatie" mee zouden kunnen gaan


Geloof het! Dat is de fundamentele reden waarom de EU (en de Europese pers met hen) zo gefixeerd is op een denkbeeldige oorlog met Rusland, meer dan de Oekraïners dat zelf zijn ... Omdat een strijd met de Russen (of in ieder geval de dreiging daarvan) de énige manier is waarop de eurocraten hun oneerlijk verworden machtsposities en onbelaste inkomens kunnen bewaren en uitbreiden. Zeker nu dat de angst voor covid onder de héle bevolking van Europa sterk lijkt af te nemen, hebben de ongekozen eurocraten een nieuwe bron van angstpropaganda nodig om hun oneerlijk verkregen machtsbasis uit te breiden! Dat is de strategie van de EU: Constant de Europese eenwording duwen, constant de "Europese Federatie" aanjagen, maakt niet uit hoe... Zelfs als je vals moet spelen en mensen bang moet maken. Dat is de EU.


GELOOF JIJ IN EEN NIEUW EUROPA?

Geloof jij dat Europa een continent is dat wél de moeite waard is? Geloof jij ook dat de mensen van Europa méér verdienen dan de corruptie, schijnheiligheid, leugens en onverantwoordelijkheid van Brussel?

Geloof jij ook geen steek van de oorlogsretoriek die in een constante stroom bagger uit Brussel komt spuwen?

Denk jij ook dat Europa een NIEUW SOORT Europese samenwerking nodig heeft? Waarbij landen op geheel vrijwillige basis met elkaar samen kunnen werken?

Denk jij ook dat het tijd is voor een nieuwe EEG? ("Europese Economische Gemeenschap")

Sluit je dan aan bij de DP, om samen een beter, vrijer, democratischer een veiliger Europa te maken.


DP - het Redelijk Alternatief

Sluit je aan op: www.democ.nl/wordlid28 januari 2022 | door E. van de DP

ONTWAPEND, WEERLOOS NEDERLAND


Wist je dat er afgelopen week verschillende Russische oorlogsschepen door Nederlandse wateren zijn komen varen, op weg naar de Zwarte Zee, richting Oekraïne? (Zie o.a. hier)


Dit is niets nieuws: De afgelopen decennia komen er jaarlijks Russische oorlogsschepen door de Noordzee varen. (Het afgelopen jaar waren er dat echter wel meer dan ooit!). Op zich is dat hun goed recht, aangezien alle schepen het recht op vrije zeevaart hebben, zoals voor het eerst neergelegd door onze eigen Hugo de Groot als de "Mare Liberum" (Vrije Zee). Daarom staat het schepen vrij te varen waar zij willen, net zoals Nederlandse schepen recht naar St. Petersburg kunnen varen en weer terug (als we dat zouden durven). Maar ondertussen ...


Het is jarenlang een verstandige gewoonte geweest van de Marine om zulke buitenlandse oorlogsschepen beleefd maar ferm uit de nationale wateren te begeleiden. Jarenlang is dat gedaan met de beroemde Orions van de Marine Luchtvaartdienst. Helaas dat die tussen 2004 en 2007 allemaal zijn wegbezuinigd ... Zonder alternatief.


Wat de reden is waarom er ditmaal een hydrografisch onderzoeksvaartuig op deze Russische oorlogsschepen af is gestuurd; omdat Nederland verder niets meer voorhanden heeft.


Het verhaal van de afdanking van de Orions is emblematisch voor het jarenlange gebrek aan interesse van de regeringspartijen (en wie zijn dat altijd ook alweer geweest? O ja: VVD, D66 en CDA - en vroeger ook de PvdA, natuurlijk) voor de defensie van Nederland.


Tussen 2004 en 2006 zijn alle Orions van Defensie wegbezuinigd door ze aan Duitsland en Portugal door te verkopen, ondanks het feit dat deze vliegtuigen zwaar werden ingezet voor Nederlandse missies. Wat laat zien dat wij deze vliegtuigen wel degelijk nodig hadden. Maar het mocht niet baten ...


Ook in het Caraïbisch gebied zijn de Orions van de Kustwacht wegbezuinigd; en zijn eerst vervangen door twee transportvliegtuigen van de Luchtmacht (voordat die óók verkocht werden!), die vervolgens zijn vervangen door twee privévliegtuigen van een charterbedrijf uit Canada Wat praktisch betekent dat de luchtvaartcapaciteit van onze kustwacht in Caraïbisch Nederland is geprivatiseerd en "ge-outsourced" aan een buitenlands bedrijf! Op wel zéér neoliberale, privatisatiedolle, compleet wereldvreemde VVD-stijl


Maar zijn het alleen vliegtuigen waarop is wegbezuinigd? Natuurlijk niet! Exact hetzelfde is er bijvoorbeeld gebeurd met onze tanks:

Volgens www.defensie.nl:


"In 2010 had Nederland nog 116 Leopard 2A6-gevechtstanks, waarvan er 60 nog in gebruik waren. De overige waren opgeslagen. In dat jaar werden omvangrijke bezuinigingen bekendgemaakt. Als gevolg hiervan, en een verdere verlaging van het budget, werd in april 2011 het einde van de laatste 2 tankbataljons aangekondigd. Slechts enkele weken later, op 18 mei 2011, klonk het laatste schot van een Nederlandse Leopard-tank op militair schietterrein Bergen-Hohne in Duitsland."


Tien jaar later blijkt dat onze defensie eigenlijk tóch weer nood heeft aan tanks, dus wat is de oplossing: We leasen er 18 van Duitsland ...


DE LEEGBLOEDING VAN DEFENSIE, MET DANK AAN DE REGERING

Terwijl VVD & Co jarenlang onze Defensie hebben leeggebloed onder het mom van "noodzakelijke bezuinigingen", met de achterliggende gedachte dat we onze landsverdediging wel aan de Amerikanen over kunnen laten, hebben ze echter wél tussen de 1,5 miljard en 7 miljard euro kunnen vinden voor de aanschaf van de Joint Strike Fighters ... Geld dat allemaal naar de VS is gevloeid.


En wat is het resultaat? De Oekraïne is nu al de zoveelste keer dat wij pijnlijk merken dat wij geen sterke defensie hebben als wij die wél nodig hebben. Dezelfde les leerden onze soldaten in Srebrenica, waar ze door een wereldvreemde regering lichtbewapend, zonder steun en onvoorbereid een burgeroorlog in werden gestuurd, met als resultaat een van de zwartste bladzijden in de Nederlandse geschiedenis ... Diezelfde les leerden wij weer in de Donbass, waar een vliegtuig vol met Nederlandse gezinnen uit de lucht werd geschoten en de Nederlandse regering onder "leiding" van dhr. Rutte niets anders kon doen dan er ongewapende Marechaussee op afsturen, met het vriendelijk verzoek om "alsjeblieft niet aangevallen te worden"... En hetzelfde merken wij nu weer, nu dat politieke clowns als de voormalige "minister van belastingontduiking" - nu BuZa - Hoekstra en zijn baas "demissionaire" Rutte de mond vol hebben over steun aan de Oekraïne, ook al weten ze best dat Nederland niets te geven heeft, als wij zelf nauwelijks in staat zijn om ons eigen grondgebied te beschermen...


DIT IS DE WAARHEID:

De wereld is niet altijd prettig. Er zijn landen die niet vriendelijk zijn; en soms zelfs openlijk vijandig. Sommige landen zijn bereid om ons openlijk of heimelijk aan te vallen; en doen dat ook! Daarom moeten wij in staat zijn om onszelf te verdedigen door middel van een sterke Defensie, uitgerust met zo veel mogelijk Nederlands materieel.


Het kartel VVD-D66-CDA zal hier echter nooit voor zorgen; aangezien deze partijen er altijd ferm tégen zijn geweest om betekenisvolle investeringen te doen in de Nederlandse krijgsmacht. Hun beslissingen van de afgelopen 20 jaar tonen dit aan. Daarom moeten wij Rutte IV zo snel mogelijk eruit werken, door een nieuwe, brede politieke beweging bouwen die wél voor Nederland, héél Nederland, durft te vechten!

Geloof jij dat Nederland weerloos moet blijven? Dan is Rutte IV zeker wat voor jou!

Geloof jij echter dat Nederland in staat moet zijn om zichzelf te verdedigen? Dan is de NRP voor jou!


Ontdek meer op https://democ.nl/volledig_programma/defensie

en vergeet niet om lid te worden van de enige brede, gematigde partij die Nederland vooraan heeft staan, via https://democ.nl/wordlid


WELKOM BIJ DE DP.

Het Redelijk Alternatief!


Meer weten over de onderwerpen uit dit artikel? Zie ook hier:

Russische landingsvaartuigen passeren Nederland: https://www.ad.nl/.../russische-landingsvaartuigen.../

Hugo de Groot: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_de_Groot_(rechtsgeleerde)

Landmacht Leopard-tank: https://www.defensie.nl/.../voer.../leopard-2a6-gevechtstank

Marine Luchtvaartdienst: https://nl.wikipedia.org/wiki/Marine_Luchtvaartdienst...

Territoriale wateren: https://nl.wikipedia.org/wiki/Territoriale_wateren
21 januari 2022 | door E. van de DP

ARM, TANDELOOS EUROPA


In 2022 lijkt de Koude Oorlog weer terug van nooit echt weggeweest. Met de Russen die gigantische "oefeningen" aan het doen zijn recht op de grens van Oekraïne en de Amerikanen die via hun Europese "bondgenoten" Amerikaanse wapens aan de Oekraïners leveren, ligt het lot van het Europese continent nogmaals in de handen van politici die hier zelf niet vandaan komen.


Net zoals vorig keer wordt de toekomst van Europa nu beslist door buitenstaanders: Aan de ene kant de Russen, aan de ander kant de Amerikanen; en Europa er ongemakkelijk tussen geklemd, als een aanhangsel van de VS.


Wat immers opvalt is hoe ongelofelijk zwak en onbetekenend Europa is gebleken in dit conflict. Het topoverleg dat gevoerd wordt om "een nieuwe oorlog in Europa" te vermijden, gebeurt exclusief tussen Putin en Biden ... Twee voorbeelden van schimmige politici die volstrekt niet te vertrouwen zijn met het welzijn van Europa! De ene begon zijn carrière als KGB-agent in Oost-Berlijn, de andere is geïmpliceerd in een corruptieschandaal in de Oekraïne zelf.


Wat opvalt, is dat de Europese landen zelf niet of nauwelijks een rol in dit overleg mogen spelen. De Baltische staten in het bijzonder fungeren als weinig meer dan een doorvoerhaven voor Amerikaanse wapens aan de Oekraïne; maar ook de Nederlandse regering heeft ondertussen aangegeven dat ze bereid zijn om "puur defensieve wapens" te leveren, maar enkel wanneer we hier 1. "verzoek voor krijgen van de NAVO" en 2. "toestemming voor krijgen van de Amerikanen". Want zo werkt het: De Amerikanen geven de opdracht; en wij volgen dan braaf ...


Wat ook opvalt is hoe de EU volstrekt genegeerd wordt door alle partijen: EU-buitenland-tsaar Borrell heeft nog geprobeerd om zichzelf uit te nodigen voor het topoverleg tussen Biden en Putin, maar is uiteindelijk gewoon niet uitgenodigd. Dat komt niet als een verrassing, aangezien zowel de Russen als de Amerikanen weinig respect kunnen opbrengen voor corrupte en ongekozen bureaucraten zonder enige échte macht. De vraag is immers: Kan de EU een vuist maken? Het antwoord is duidelijk: Nee! En daarmee is de rol van de EU in deze uitgespeeld.


En dat is eigenlijk raar: De EU bevat in haar overgecompliceerde structuur immers ook een "European Defence Agency" (oftewel: Europees Defensie-Agentschap), met een generale staf & commandocentrum onder leiding van een Franse admiraal in Brussel; er bestaat zelfs een heus "Europees Legerkorps" gelegerd in Straatsburg. Dat echter nooit is ingezet voor een missie die gevaarlijker is dan het paraderen door de straten van Straatsburg met een reusachtige EU-vlag ... (Zie o.a. hier: EU militaire staf https://en.wikipedia.org/wiki/European_Union_Military_Staff & https://eeas.europa.eu/.../common-security-and.../5436_en & Europees Defensie Agentschap https://en.wikipedia.org/wiki/European_Defence_Agency & Eurokorps https://en.wikipedia.org/wiki/Eurocorps)


En dat wringt in EU-kringen. De Europese Commissie en hun legioen van onkritische supporters hebben de afgelopen jaren immers een hoop moeite gestoken om het vuurtje van de Oekraïne op te stoken. Vergeet niet dat het hele Euromaidan-protest van de Oekraïners tegen hun toenmalig pro-Russische regering van start was gegaan omdat de Oekraïne tussen neus en lippen door een plekje in de EU beloofd was zodra ze het Russische juk af hadden geworpen ... De demonstranten zwaaiden met blauw-en-gele EU-vlaggen terwijl ze vanaf de daken van Kiëv werden beschoten door Russische sluipschutters, terwijl de EU op zijn handen zat en handenwringend toekeek... Ondertussen kwamen hoge eurocraten naar de Oekraïne om de mensen daar te vertellen dat de EU met hen stond en hen onvoorwaardelijk zou steunen, zonder enige aanwijsbaar resultaat tot nu toe ... En die passiviteit van de EU zijn de eerst zo pro-Europese Oekraïners niet vergeten. Dat is ook waarom de Europese vlaggetjes ondertussen uit het straatbeeld verdwenen zijn en een lidmaatschap van de NAVO nu het hoofddoel is. De EU heeft afgedaan, ook voor de Oekraïne.


Maar desondanks doet de EC alles wat het kan om het vuur verder op te stoken; de ongekozen Commissieleden hebber hier immers zo lang op gewacht en naartoe gewerkt, hebben jarenlang oorlogstaal gesproken om een sfeer te schappen van EU versus Rusland. Maar nu dat dat conflict er eindelijk is, is de EU niet uitgenodigd!


Maar waarom wil de EU een conflict met Rusland? Wat heeft Brussel hierbij te winnen? Eenvoudig De Europese Elite begrijpt donders goed dat de weerstand onder de Europese bevolking gigantisch is tegen hun al aangekondigde plannen voor een vanuit Brussel gerunde Europese Federatie! Ze beseffen zich ook terdege dat de enige manier om binnen een zo kort mogelijke tijd een verenigd en centraal geleid Europa met één Europees leger te realiseren een serieus militair conflict is.


Deze tactiek is geïnspireerd op de Europese geschiedenis. Immers, Duitsland, Italië, zelfs Nederland zijn allemaal begonnen als verschillende ministaatjes (die echter verbonden waren door iets wa de EU niet heeft: hun gemeenschappelijke taal), toen kwam er een oorlog en het eindresultaat was een verenigde eenheidsstaat. En DAT is het plan van de EU-elite in Brussel: Om de Europeanen bang maken met een "buitenlandse dreiging" om op die manier de Europese eenwording in sneltreinvaart gedaan te krijgen!


Alleen jammer dat hun plan niet heeft gewerkt, omdat het enkel de absolute zwakte van de EU heeft aangetoond en de totale afhankelijkheid van de Europese staten aan de Amerikaanse oorlogsindustrie heeft onderstreept!


En deze afhankelijkheid gaat ver, zo ver zelfs dat de VS al heeft beloofd om andere bronnen van gas te vinden voor Europa in het geval dat Rusland de gaskraan dichtdraait tijdens een militair conflict in Oekraïne ... Kortom: De taak waar de EU eigenlijk om hoort te bestaan ( Europa economisch en politiek onafhankelijk & gezond houden) komt weer voor rekening van de VS, omdat de EU hier duidelijk niet zelf toe in staat is! (Bron, o.a.: https://www.trouw.nl/nieuws/vs-zoekt-extra-gas-voor-europa-in-geval-van-oorlog-tussen-rusland-en-oekraine)


HET REDELIJK ALTERNATIEF

Maar wat is het alternatief dan, kan het ook anders?


Stel je voor dat Nederland niet langer afhankelijk is van de Amerikanen voor onze bescherming? Maar dat we een krijgsmacht zouden hebben die in staat is om op eigen houtje ons eigen land te beschermen?


Stel je voor dat we niet meer 100% afhankelijk zouden zijn van buitenlandse leveranciers voor onze uitrusting, wapens, voertuigen, tanks, vliegtuigen, en zo voort ... Maar dat wij in eigen land weer ons eigen materieel voor onze eigen krijgsmacht gaan bouwen?


Stel je voor dat wij een onafhankelijke buitenlandpolitiek zouden voeren, die verder gaat dan enkel reageren op alles wat de Amerikanen, Russen, Chinezen en Brussel doet en zegt, maar die op het wereldtoneel zelf ook gewicht in de schaal legt?


Stel je voor dat wij niet langer onze politieke beslissingen zouden "outsourcen" naar Brussel omdat onze eigen politici zelf geen echte verantwoordelijkheid meer willen nemen, maar dat wij de gefaalde Europese "Unie" inwisselen voor een échte (en 100% vrijwillige) Europese samenwerking op economisch én militair gebied: Een nieuwe Europese Gemeenschap van onafhankelijke Europese staten, geen "gedwongen solidaire" Unie?


Stel je voor dat Europeanen hun eigen continent zouden kunnen verdedigen, door middel van een 100% vrijwillige en coöperatieve Europese Defensieve Gemeenschap (als een soort "Europese NAVO") in plaats van totaal afhankelijk te zijn van een machteloze en tandeloze EU en een dominerende Amerikaanse oorlogsmachine?


Stel je voor dat wij het allemaal zelf kunnen?


Geloof jij ook in een onafhankelijk, sterk en vrij Nederland? WIJ OOK! Maar dat kan alleen gebeuren zónder Rutte IV (de neoliberale premier die de afgelopen decennia immers onze hele krijgsmacht heeft wegbezuinigd ). Word daarom vandaag nog lid van de DP (via www.democ.nl/wordlid of info@democ.nl). De énige brede, gematigde, open en redelijke partij die 't voor Nederland doet!20 januari 2022 | door E. van de DP

ENGELAND HEEFT ZICHZELF BEVRIJD (NU NEDERLAND NOG)


In een speech van vandaag heeft premier Boris Johnson aangekondigd dat alle dwangmaatregelen in Engeland in verband met corona afgeschaft zullen worden!


In zijn woorden: "Vanaf volgende week donderdag zal gedwongen certificering (zoals de QR-codes in Nederland, CST in België, pass sanitaire in Frankijk, enzovoort) eindigen. Organisaties kunnen de certificaten vrijwillig gebruiken, maar wij zullen het gedwongen gebruik in Engeland beëindigen. Vanaf nu zal de overheid niet langer nog aan mensen vragen om vanuit huis te werken".


... Hij gaat verder: "Nadat het kabinet de data zorgvuldig had bekeken, is het tot de conclusie gekomen dat, zodra de maatregelen zijn beëindigd, dat de overheid nergens meer het dragen van gezichtsmaskers verplicht zal stellen."


"Vanaf morgen zullen wij niet langer masker eisen in de klas; en het ministerie van onderwijs zal snel hun nationale richtlijnen voor het gebruik van maskers in gemeenschappelijke ruimtes verwijderen."


"In het hele land zullen wij verder gaan om gezichtsbedekkingen aan te raden, in het bijzonder wanneer je in contact komt met mensen die je normaal niet tegenkomt. Maar wij zullen op het beoordelingsvermogen van het Britse volk vertrouwen en niet langer mensen criminaliseren die ervoor kiezen om er geen te dragen."


"De overheid zal verder ook beperkingen loslaten op het bezoek aan zorginstellingen."

...

"Nu dat covid endemisch wordt, moeten wij wettelijke eisen vervangen door advies en raad, waarbij wij er bij mensen die het virus hebben op aandringen om voorzichtig te zijn en aan anderen te denken."


KORTOM: Engeland is (grotendeels) vrij! Nu Nederland nog ...


Hoewel de isolatie-eis nog altijd in effect is; en premier Johnson het einde van deze ondertussen 2-jaar oude beperkingen grotendeels wijdt aan het succes van het Britse vaccinatieprogramma (ook al stellen wij ons grote vragen bij de werkelijke effectiviteit en veiligheid van deze spuiten) is het opmerkelijk dat Groot-Brittannië (en in het bijzonder Engeland) als eerste land van Europa ervoor heeft gekozen om de terreur van eindeloze lockdowns, schoolsluitingen, maskers op school, vaccinatiepasjes en de hele onmenselijke pasjesmaatschappij officieel af te schaffen!


Opmerkelijk, omdat het sterk suggereert dat dat op "the Continent" ook best kan! Maar ook opmerkelijk omdat het VK het eerste land is dat ervoor heeft gekozen om de EU te verlaten en nu dus ook weer het eerste land van Europa is dat ervoor heeft gekozen om terug naar normaal te gaan! Kortom De landen die tegen de stroom in durven zwemmen (zoals het VK en Zweden) zijn gewoon vrij en normaal, terwijl de rest van Europa nog altijd blind de op EU-nivo uitgedachte beperkingen uitvoert ...


WAT GAAN WIJ DOEN?

Willen wij dat Nederland ook weer terug gaat naar normaal, net zoals de Engelsen? Durven wij ook tegen de stroom in te zwemmen? Of blijven wij braaf alles doen wat ons opgelegd wordt? Is er een politicus die net zoals #Johnson de ballen heeft om ons land weer vrij te laten? Want "Demissionaire" #Rutte? Ha! De man die recht in de camera keek en ons heeft gezegd "dat je maar je bek moet houden!" Die zal 't echt niet doen!


Daarom moeten wij samenwerken om zo snel mogelijk van Rutte af te komen. Eerst vrij, dan ! Het is mogelijk! Daarom hebben wij een brede, open, gematigde partij nodig die Nederland weer redelijk wil maken Help jij mee om ons land weer vrij, normaal en onafhankelijk te maken? Dat doe je door lid te worden van de NRP, via www.democ.nl/wordlid


Welkom bij de DP! Het Redelijk Alternatief.


18 januari 2022 | door E. van de DP

STUDENTEN: DE KINDEREN VAN DE REKENING


Herinner je het nog? Vóór 2020 was onderwijs zowel een plicht als een grondrecht. De basis- en middelbare school was iets dat je zowel wilde doen als moest doen. En de universiteit? Dat was iets waar je met verwachting naar uitkeek!


Vroeger, nog niet zo héél lang geleden, was het immers de verwachting van je ouders dat je naar school ging en je best deed. Waarom? Omdat de hele gemeenschap onderwijs belangrijk vond: Je leert dingen, je bouwt je sociale leven, je ontdekt wat je interesses zijn, je werkt naar je examen toe om je papiertje te krijgen zodat je daarna verder kan studeren, allemaal goede dingen.


Daarom stuurden wij onze kinderen naar school, daarom stroomden leerlingen na hun examen door naar de universiteit. En daarom was er ook de verwachting van zowel ouders als leerlingen dat scholen open bleven en leerkrachten hun vak gewoon uit zouden oefenen.


In 2022, echter, is gebleken dat het recht op onderwijs een illusie is: Met scholen die continu worden gesloten, met kinderen die naar huis worden gestuurd om hakkelend en stotterend "afstandsonderwijs" te volgen (ook al hebben de afgelopen 2 jaar laten zien dat Zoom geen echt alternatief is voor de klas ...), met een toegang tot de school of universiteit waar ineens voorwaarden aan verbonden zijn (zoals: draag een masker, koop een laptop of smartphone ...), hebben wij ontdekt dat onze eigen overheid vindt dat school, onderwijs, educatie eigenlijk onbelangrijk is!


En het resultaat hiervan is tekenend: Wie is uiteindelijk het kind van de rekening van dit onwetenschappelijk, onzinnig en asociaal overheidsbeleid? Kinderen, leerlingen, studenten, het hele onderwijs ...


HET HORRORSCENARIO VAN ONDERWIJS IN 2022

In de praktijk vertaalt dit zich naar een horrorscenario, aangezien de nadelen van deze eindeloze lockdown van het onderwijs gigantisch zijn:

Met leerlingen die leerachterstanden hebben opgelopen die onoverbrugbaar zijn zonder de persoonlijke aandacht van een leraar op school. Het feit dat het in het bijzonder (maar niet alleen!) kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zijn die hier de dupe van zijn, maakt het beleid van "demissionaire" Rutte & Co extra wreed ...


Maar natuurlijk kunnen deze kinderen nooit meer deze achterstanden inlopen, aangezien er geen leraren meer zijn om de persoonlijke aandacht te geven die deze leerlingen nodig hebben. Waarom? Omdat het schreeuwend lerarentekort de afgelopen 2 jaar nog verergerd is, simpelweg omdat niemand nog zin heeft (of zelfs de mogelijkheid krijgt) om leraar te worden in 2022 ...


Wat de langetermijngevolgen van dit asociale beleid zijn, beginnen wij nu pas echt te zien: Kinderen die een hekel hebben gekregen aan school; kinderen die hebben geleerd dat school van geen enkel werkelijk belang is en dat leraren niet te vertrouwen zijn, omdat ze niet bereid zijn om voor hun leerlingen te vechten, of zelfs les te geven ...


Maar de gevolgen van deze Oorlog tegen het Onderwijs die door de politieke Elite gevoerd wordt zijn zelfs nóg ernstiger dan dat:


DE EPIDEMIE VAN ERNSTIGE PSYCHISCHE KLACHTEN

De psychische problemen onder universiteitsstudenten hebben ondertussen "epidemische" proporties aangenomen, met (volgens peilingen van o.a. Trimbos, GGD & RIVM in Nl, zie hier: https://nos.nl/.../2405226-veel-studenten-ervaren... en VVS in Vlaanderen, zie hier: https://www.vrt.be/.../2021/10/12/studenten-mentaal-welzijn/) de helft van de studenten in Nederland die de afgelopen 2 jaar ernstige mentale problemen hebben ervaren, zelfs met zelfmoordgedachten onder een ongelofelijke 26% van de gepeilde studenten!


Waarom ervaren studenten deze gigantische mentale druk? Omdat studenten de afgelopen 2 jaar reusachtige offers hebben moeten brengen, in een oorlog tegen een virus waar zij zelf geen enkel gevaar van lopen. En als gevolg van deze eindeloze campagne hebben zij hun recht op onderwijs op moeten geven. Wat tot een hoop onzekerheid heeft geleid: Blijft de school wel open? Kan ik mijn examens straks wel doen? Kan ik straks, na de middelbare school, wel naar de universiteit? Zal ik een QR-code of een vaccinatiebewijs moeten laten zien om mij sowieso in te mogen schrijven? Wat is de kans dat ik mijn opleiding af kan maken? Zijn er sowieso wel lessen? Zal ik mijn onlinelessen kunnen volgen met mijn kapotte internetverbinding? Ik heb een probleem, maar ik kan mijn docenten niet bereiken omdat de universiteit dicht zit, hoe moet ik dit oplossen? Zal ik ooit nog een ander mens in levende lijven zien? Ik heb hulp nodig, maar ik kan niemand bereiken! En zo voort...


Door het asociaal, onwetenschappelijk en ronduit wreed beleid van Rutte & Co zijn het zowel de universiteitsstudenten als de leerlingen van het lager & middelbaar onderwijs die de kinderen van de rekening zijn.


DE KORTZICHTIGHEID VAN RUTTE & CO

Laten we eerlijk zijn: Rutte I tot en met III heeft nooit enige interesse getoond in ondersteuning van goed, Nederlands onderwijs, maar in 2020-2022 heeft "demissionaire" Mark zijn minachting voor de rechten van studenten naar een heel nieuw nivo van desinteresse en stompzinnige kortzichtigheid getild!

Daarom is het tijd om eindelijk eens van de "eeuwige premier" Rutte af te komen. Het beleid van al zijn kabinetten (I tot en met IV ...) is al een decennia lang niets dan rampzalig geweest voor Nederland. Hij heeft ondertussen onze economie al vernietigd, onze defensie wegbezuinigd, onze onafhankelijkheid verkocht aan Brussel, onze zorg kapotgeprivatiseerd; en nu heeft hij zijn pijlen gericht op de het onderwijs! Het is hoog tijd dat wij de studenten en leerlingen van Nederland redden van de ongeïnteresseerde kortzichtigheid van Mark het Monster.


Ben jij Rutte ondertussen ook spuugzat? Geloof jij ook dat onderwijs een fundamenteel basisrecht is dat niet zomaar opgeschort mag worden? Denk jij ook dat scholen & universiteiten gewoon open moeten blijven en dat studenten & leerlingen gewoon vrij gelaten moeten worden om les te volgen, zoals het hoort?

JA? WIJ OOK!


Daarom is het belangrijk om NU samen te werken om ervoor te zorgen dat lockdowns nooit meer ingezet worden als een excuus om scholen te sluiten, zodat het Nederlandse onderwijs nóóit meer op slot gaat!


Word daarom lid van de DP! Via www.democ.nl/wordlid voor vrij & bereikbaar onderwijs in Nederland.12 januari 2022 | door E. van de DP

BLIJF IN CONTACT: ALTERNATIEVE KANALEN


Heb jij op 1 januari ook een bericht ontvangen van FB dat je buiten je account werd gesloten, tenzij je je "2-step security" instelde? Waarvoor je dus een 2e telefoonnummer nodig had of je eerst nog een vage "verificatie-ap" moest installeren?


Wij wel; en met ons velen... Maar waarom zou dat zijn?


2021 was al een hellejaar, maar we zien dat in 2022 de pogingen tot buitensluiting, moedwillige polarisatie, censuur en controle over het recht op vrije meningsuiting alleen nog maar heviger zullen worden, voornamelijk voor die mensen die kritisch over de regering zijn.


Ook zien wij dat deze geïmplementeerd zullen worden op allerlei geniepige maniertjes: Sommige openlijk en schaamteloos (zoals de oproep van Klaver, de leider van GroenLinks, om de FvD een spreekverbod op te leggen in de Kamer! ), sommige ook niet (zoals het moeilijker maken om je sociale media te bereiken)...


Daarom is het belangrijk voor ons om op zoveel mogelijk verschillende manieren in contact met jullie te blijven: onze lezers, achterban & geïnteresseerden in een andere en betere manier van politiek: Ons Redelijk Alternatief voor Nederland.


Dit is belangrijk. Immers, in het geval dat wij op één kanaal (zoals FB) geblokkeerd of verwijderd zouden worden (zoals ons eind vorig jaar al eens is overkomen), kunnen wij dan toch nog via alternatieve kanalen met elkaar in contact blijven. Gelukkig zijn wij als partij op een flink aantal sociale mediakanalen vertegenwoordigd, dus er is keuze genoeg!


Daarom roepen wij u, onze lezers, onze leden, onze volgers, onze abonnees, onze toevallige voorbijgangers, onze enthousiastelingen, alle Nederlanders die nog wél in een gematigd, redelijk en eerlijk Nederland geloven, op om ons ook op onze andere kanalen te vinden én te volgen:Heb je al een account op een van deze sociale mediakanalen? Zoek ons dan eens op! Bij voorbaat dank; en wij zien je daar ... #DP #Contact12 januari 2022 | door E. van de DP

DE TOTALE VERDEDIGING VAN NEDERLAND


Tussen de crises van Rutte IV, de coronacrisis, de EU, de superinflatie & de neusduik van de euro, de klimaatcultus, het energie- en voedseltekort en de rest door, is het makkelijk om te vergeten dat er ook nog ándere dingen belangrijk zijn. Vandaag willen wij daarom even aandacht geven aan zo'n belangrijk onderwerp: Defensie.


DE WERELD IS GEVAARLIJK

Laten we eerlijk zijn: De wereld is gevaarlijk. En hoezeer de politici op het Binnenhof ook hun best doen om dit te ontkennen, zijn sommige landen gewoon níét onze vrienden ... Om precies te zijn is de wereld sinds 1990 (de val van de Sovjet-Unie) nog nooit zo gevaarlijk geweest als nu op dit moment:


Met alle onzin die de Russen aan het doen zijn, inclusief:

 • De doorgaande oorlog in de Oekraïne en de Russische oorlogstaal;
 • Met Russische bommenwerpers die regelmatig door de luchtmacht onderschept moeten worden omdat ze over Nederland proberen te vliegen;
 • Met Russische spionnen die overal in Europa aanslagen plegen (zoals het opblazen van een militaire basis in Tsjechië);
 • De ontwikkeling van nieuwe "superwapens" zoals hypersonische kruisraketten; en meer ...


Met de economische en culturele oorlogsvoering van communistisch China tegen het Westen, inclusief:

 • De Nederlandse en Europese totale economische afhankelijkheid van de fabrieken van de Chinese slaveneconomie;
 • De infiltratie van de Chinese communistische partij in Europa door middel van het "belt & road"-programma, waardoor er nu zelfs Chinese politie in Europese steden als Rome en Belgrado patrouilleert;
 • Wijdverbreide Chinese spionage, o.a. door Chinese afluisterapparatuur in het Europees Parlement ...
 • De pogingen van China om op eigen houtje de ruimte te veroveren, terwijl Europeanen op hun kont zitten en afwachten ...
 • De intentie van de Volksrepubliek om Taiwan te veroveren; en de oorlogsdreiging die daarachter zit;
 • De Chinese herdefiniëring van wat "Democratie" nu echt betekent, die massaal door Westerse politici wordt overgenomen;
 • en meer ...


Met de culturele, politieke en militaire dominantie van de Verenigde Staten over Europa, waarbij:

 • De EU alles wat de Amerikaanse politiek zegt en doet blindelings papegaait (denk aan frases als de "green new deal", "de epidemie van de ongevaccineerden" of de irreële angst voor een "capitol invasion" van het Binnenhof);
 • Europa voor zijn defensie volledig afhankelijk is van de Amerikaanse krijgsmacht, waardoor de NAVO volledig gedomineerd wordt door de VS;
 • Nederland zich als het slaafje van de VS gedraagt, o.a. in de corruptie rond de "aanschaf" van de peperdure en onpraktische JSF (die door een Amerikaanse luchtmachtgeneraal werd getypeerd als "een Ferrari wanneer je een Ford nodig hebt") in plaats van in eigen land een Nederlands jachtvliegtuig te ontwikkelen;
 • De ontwikkeling door de Amerikaanse overheid van wapens die een misdaad tegen de mensheid vormen, zoals gain of function-onderzoek dat tot nóg dodelijkere ziektes leidt;
 • en meer ...


Met alle levensgevaarlijke onzin waar de EU zich schuldig aan maakt, zoals:

 • De ondertussen uitgesproken wens om van de EU een centraal bestuurde "Europese Federatie" te maken, met "transnationale" politici wat het einde van Nederland als een onafhankelijk land betekent!
 • Met de illusie die in Brussel heerst dat de EU een op neo-communistische leest geschoeide wereldmacht moet zijn, waardoor je Europese "leiders" constant hoort roepen over gedwongen "solidariteit" terwijl ze tegelijkertijd ook oorlogstaal tegen Rusland spuien ... Waarom? Omdat ze beseffen dat de snelste manier om van Europa één verenigd EU-Rijk te maken een conflict met Rusland is, zonder te willen toegeven dat Europeanen dit helemaal niet willen!
 • Met de wens van de Europese Elite om de fysieke wereld praktisch af te schaffen (inclusief alle niet-digitale faciliteiten, zoals bankbiljetten, klaslokalen, stemhokjes, tot en met verwarmingen met een knop ipv. een "smartbox"; en meer) door de totale digitalisering van de gemeenschap! Wat betekent dat wij gevoeliger dan ooit zijn voor cyberaanvallen ... Voor landen die zwaar investeren in digitale oorlogsvoering (zoals Rusland, China en de VS) wordt het straks mogelijk om heel Europa met één druk op de knop plat te leggen!
 • En meer ...


Kortom: De wereld is gevaarlijk. En dat betekent dat Nederland zichzelf moet kunnen verdedigen, indien nodig zónder hulp van anderen.


KUNNEN WIJ DIT? Is Nederland in staat om zichzelf te verdedigen tegen Russische agressie, Chinese inmenging, Amerikaanse dominantie en een Europese machtsovername?


NEE. Niet nu. Niet op dit moment.


Dankzij het beleid van Mark Rutte is Nederland praktisch weerloos. De "eeuwige premier" Rutte heeft de afgelopen 10+ jaar namelijk constant bezuinigd op de Nederlandse defensie. Onze landmacht, luchtmacht en marine zijn jarenlang gekrompen, omdat het neoliberale economische beleid van de Nederlandse regering ervoor heeft gezorgd dat de inkomsten van de staat zijn gekrompen; waardoor de enige manier om ervoor te zorgen dat de Nederlandse staatsschuld niet de 1 biljoen bereikt is door te bezuinigen, onder andere op defensie...


Behalve natuurlijk op de Joint Strike Fighter: Een project dat ons land honderden miljarden heeft gekost die wij beter in onze eigen vliegtuigindustrie hadden kunnen pompen. Immers: Zweden, met een bevolking van maar 9 miljoen, bouwt zijn eigen jachtvliegtuigen. Waarom is Nederland dan nog afhankelijk van de VS voor ons materieel?


Omdat de DP gelooft dat zorg voor onze nationale verdediging een van de eerste en belangrijkste taken van onze regering is, omdat wij geloven dat ons land in staat moet zijn om zichzelf te verdedigen tegen buitenlandse dreigingen, hebben wij een uitgebreid plan ontwikkeld voor een nieuwe nationale verdediging van Nederland: TOTALE DEFENSIE.


EEN BEETJE UITLEG - WAT HOUDT DIT IN? Totale defensie is een holistische aanpak van onze landsverdediging, waarbij wij aan méér denken dan enkel tanks, vliegtuigen en schepen. Totale Verdediging is een concept voor de nationale verdediging van een land dat gebaseerd is op het idee dat nationale defensie een verantwoordelijkheid is voor de gehele gemeenschap, niet alleen het ministerie van Defensie. Deze verdedigingsstrategie is oorspronkelijk uitgewerkt in Singapore en vervolgens overgenomen door Zwitserland (dat al een soortgelijke traditie had), Zweden, Litouwen en een hele rits andere landen. Ons concept voor een Totale Verdediging van Nederland bestaat uit zeven pijlers:


1) MILITAIR - investeringen doen in training, wapens, uitrusting en rekrutering voor de Nederlandse krijgsmacht. Nederland kan niet langer onze nationale defensie verwaarlozen, zoals wij de afgelopen +/-30 jaar hebben gedaan, aangezien dit een gevaarlijke wereld is en een sterke krijgsmacht noodzakelijk is om potentiële agressors af te schrikken en zo nodig af te slaan. Hier hoort ook het principe bij dat de Nederlandse krijgsmacht zo veel mogelijk van Nederlandse uitrusting gebruik moet maken, inclusief een in Nederland ontwikkelde en gebouwde straaljager, in plaats van altijd maar Amerikaans te kopen.


2) CIVIEL - hier hoort een effectief civiel politiekorps bij (en dus ook een effectieve bestrijding van de onder de VVD uit de hand geslagen Nederlandse drugsmaffia) dat loyaal is aan de GRONDWET (in plaats van aan de burgemeester, de minister van justitie en politie of de koning) en dat weer door Nederlandse burgers vertrouwd kan worden. Hiervoor is dus hervorming van politie, justitie & de grondwet nodig, dus géén "defund the police", maar "hervorm de politie!"

In de civiele pijler hoort ook civiele bescherming, inclusief overlevingstraining, vrijwilligerswerk; en meer. Het idee hiervan is dat in een nationale noodsituatie de gemiddelde Nederlander precies weet hoe hij/zij moet overleven en samenwerken om het land te verdedigen.


3) ECONOMISCH - hierbij zorgt de overheid ervoor dat Nederland een sterke en onafhankelijke economie heeft die tegen een stootje kan. Hier hoort bijvoorbeeld ook de repatriëring van Nederlandse industrie terug naar Nederland bij ("reshoring") om ervoor te zorgen dat wij economisch minder afhankelijk zijn van het buitenland, in het bijzonder vijandige mogendheden zoals China en Rusland. Ook hoort hierbij het aanleggen van een strategische noodvoorraad aan essentiële middelen, zoals medicatie, voedsel, water en (alternatieve) brandstoffen. Tijdens deze covidcrisis hebben wij kunnen zien dat Nederland geen enkele strategische voorraden heeft aangelegd, aangezien er ineens tekorten aan alles waren, zowel medisch materiaal als brandstof en voedsel. Ook hierin heeft het kartel van VVD-CDA-D66-PVDA in hun verschillende kabinetten gefaald! Om onze economie minder afhankelijk van het buitenland te maken, moeten wij ook de neoliberale uitverkoop van onze economie (opgelegd door de EU en vrolijk uitgevoerd door de VVD) een halt toeroepen en ervoor zorgen dat onze nutsbedrijven weer in Nederlandse handen komen. Economische defensie betekent dus een antiglobalistische en anti-neoliberale benadering van onze eigen economie, zonder echter onze grenzen compleet op slot te willen doen voor de rest van Europa.


4) CULTUREEL/SOCIAAL - het doel van culturele-sociale defensie is om sociale cohesie en samenwerking onder de Nederlandse gemeenschap te behouden en te verbeteren. Nederlanders moeten weer het gevoel krijgen dat wij een uitzonderlijk volk zijn dat hecht samen moet kunnen werken in tijden van crisis, zonder echter onze kernwaarden van vrijheid en democratie op te geven. Sociale defensie is bijzonder belangrijk in deze tijd, waarin sociale media misbruikt worden door (zowel binnen- als buitenlandse) vijandige actoren om de Westerse gemeenschap intern te verdelen en tegen zichzelf op te zetten. Een belangrijk kernpunt van sociale defensie is het idee dat de burgers erop moeten kunnen vertrouwen dat zij geleid worden door politici die hun taken begrijpen, die hun verantwoordelijkheid nemen en die echt hart hebben voor het land. Op dit moment is het Binnenhof echter een synoniem voor corruptie, nepotisme, schijnheiligheid en despotisme. Daarom heeft sociale defensie eerst een SANERING van de Nederlandse politiek nodig. Oftewel: Nederland heeft weer leiders nodig die het kan vertrouwen! Hier hoort dus ook de vervanging van het corrupte koninkrijk met een democratische Republiek bij, aangezien de corruptie van het koninklijk huis een doorgaande en voortwoekerende splijtzwam is in de Nederlandse samenleving.

Bij culturele defensie hoort ook de verdediging en promotie van de Nederlandse TAAL en cultuur; ook over onze grenzen (wat iets is waar het kabinet ook zwáár in gefaald heeft); en dus ook verzet tegen de notie van pro-EU-partijen dat ons land en onze taal zo snel mogelijk opgelost dienen te worden in een soort ondemocratische en cultureel eenvormige (want officieel Engelstalige) super-EU!


5) PSYCHOLOGISCH - het doel van psychologische defensie is om het moraal en de mentale weerbaarheid van Nederlanders te verhogen, zodat in het geval van een aanval of noodsituatie de gemiddelde Nederlander niet met de handen in het haar zit, maar mentaal bereid is om door te vechten. Hier hoort o.a. het tegengaan van de diepgaande invloed van buitenlandse sociale media bij. Dit aspect is verweven met sociale defensie. Maar ook het verbeteren van de mentale gezondheid van de inwoners van Nederland; en dus ook het aanbieden van voldoende psychologische en psychiatrische hulp aan hen die daar behoefte aan hebben (in plaats van deze mensen maar aan hun lot over te laten, zoals de overheid onder Rutte altijd heeft gedaan). Het verschil tussen sociale defensie en psychologische defensie is dat de eerste op gemeenschappelijk nivo is en de tweede op persoonlijk, individueel nivo toepasbaar is.


6) DIGITAAL - Digitale defensie is een actieve verdediging van de Nederlandse gemeenschap en infrastructuur tegen online aanvallen. Hier horen o.a. cyberaanvallen, internetoplichters en misinformatiecampagnes door buitenlandse mogendheden bij. De afgelopen decennia hebben vooral Rusland en China zich gespecialiseerd in het uitvoeren van online cybercriminaliteit en online oorlogsvoering, terwijl de VS de hele wereld probeert af te luisteren; tot op het punt dat Nederland herhaaldelijk het slachtoffer is geworden van online campagnes of spionage door buitenlandse grootmachten. Op dit gebied moet de Nederlandse nationale defensie een grote inhaalslag maken!


7) WETENSCHAPPELIJK - Wetenschappelijke defensie is een pijler die niet in het oorspronkelijke concept van Totale Verdediging voorkomt, maar die de NRP heeft toegevoegd. Te vaak zien wij immers dat buitenlandse mogendheden ons voorbij streven op het gebied van wetenschappelijke innovatie. De partijen in de Kamer hebben vaak de mond vol gehad van "Nederland, Kennisland" en de "Nederlandse kenniseconomie", maar in de praktijk zie je daar bar weinig van ... De realiteit dat Nederland op wetenschappelijk gebied is achtergebleven vormt een directe bedreiging voor ons land! Een goed voorbeeld van deze huidige achterstand is in de ruimtevaart: Terwijl Amerika, China en Rusland allemaal plannen hebben om terug naar de Maan en zelfs naar Mars te gaan, hebben wij ons ruimtevaartbeleid volledig aan de EU overgegeven, die eindeloos discussiëren over hoe Europa "strategische autonomie" kan verkrijgen zonder daadwerkelijk enige vooruitgang op het gebied van onafhankelijke ruimtevaart te boeken. Wetenschappelijke defensie is bedoeld om dit soort kortzichtig beleid het hoofd te bieden, door in te zetten op een échte Nederlandse kenniseconomie die gebaseerd is op zware investeringen in Nederlandse wetenschap. Verder hoort hier ook de verdediging en aansporing van het Nederlands als een wetenschappelijke taal bij en de bestrijding van het huidige chronische functieverlies waar de Nederlandse taal aan leidt tegenover (in het bijzonder) de Engelse taal.

Deze 7 pijlers zijn nauw met elkaar verweven en bieden dus 7 verschillende aspecten van dezelfde Totale Verdediging. Door dit concept als leidraad voor onze nationale defensie te gebruiken, kunnen wij ons effectief verdedigen tegen de inmenging en agressie van vreemde en vijandige mogendheden, zoals Rusland, China en de VS; in plaats van alles maar op z'n beloop te laten en zien wat er gebeurt, zoals ons defensiebeleid onder Rutte en zijn voorgangers tot nu toe is geweest (en wat ook de reden was waarom Rutte's reactie op het Oekraïne-incident met het neerschieten van MH17 zo zwak was: Omdat hij wist dat Nederland niet in staat was terug te slaan, dankzij de chronische verwaarlozing van de Nederlandse defensie waar hij zelf direct verantwoordelijk voor is geweest!)


VIND JIJ OOK DAT NEDERLAND IN STAAT MOET ZIJN OM ZICHZELF TE VERDEDIGEN?


VVD, D66, CDA, CU, GL en cohorten hebben de afgelopen 2 decennia al laten zien dat ze echt totaal géén idee hebben hoe je een effectieve nationale verdediging aanpakt en dat ze compleet incompetent zijn om Nederland te verdedigen. De NRP heeft echter wél een plan!


Als je in een sterk & veilig Nederland gelooft, word dan nu lid van de DP, via www.democ.nl/wordlid, want niemand anders vecht om Nederland te verdedigen! Meer informatie over onze plannen voor de nieuwe defensie van Nederland? Zie hier https://democ.nl/volledig_programma/defensie
10 januari 2022 | door E. van de DP

ONDERTUSSEN, IN DE SUPERMARKT ...


Hoeveel lege rekken heb je in 2021 al gezien? Hoeveel gapende gaten in de schappen? Hoeveel producten die niet meer leverbaar zijn? Hoeveel prijsverhogingen, soms aangekondigd, vaak ook niet?


Hoeveel failliete winkels ook? Hoeveel "te huur"-bordjes aan gevels in de winkelstraten?

Hoe vaak is het je afgelopen jaar al overkomen dat je rekening na het doen van de boodschappen véél hoger blijkt dan je eigenlijk had verwacht?


Hoe vaak al hebben winkels briefjes opgehangen met "dit product is tijdelijk niet meer voorradig (door problemen bij de leverancier")?


Hoe vaak?


WAAR WIJST DIT ALLEMAAL OP?

Dit zijn allemaal tekenen dat de voedselveiligheid van de gemiddelde Nederlander nu in werkelijk gevaar is. En dat is bijzonder!


De afgelopen 50 jaar is er immers niet 1 moment in onze geschiedenis geweest dat er in Nederland onvoldoende voedsel was om onze eigen bevolking te voeden. De laatste keer was tijdens de Hongerwinter in 1945! In 2022 echter, als gevolg van de 2-jaar lange wereldwijde lockdown die globale logistieke ketens hebben vergruizeld, die producenten failliet hebben laten gaan, die transportbedrijven kapot hebben gemaakt, die boeren en fabrieksarbeiders wereldwijd de armoede in hebben geduwd, in combinatie met het roekeloze neoliberale economische beleid van Rutte, waarbij onze eigen landbouw stelselmatig is vernietigd (denk daarbij bijvoorbeeld aan de landbouwonteigeningen en veestapelreducties van mevr. Kaag) terwijl het energieverbruik (als gevolg van de totale digitalisering van de gemeenschap) tot onbereikbare hoogtes wordt opgejaagd, zit Nederland (samen met de rest van Europa) nu in de waanzinnige situatie dat voedseltekort een REËLE EN ACUTE DREIGING is geworden!


Wiens schuld zal het zijn wanneer Nederlanders hun gezin niet meer kunnen voeden omdat de euro niks meer waard is; en omdat er sowieso niets meer in de winkels voorhanden is? De neoliberale Elite, met hun Nederlandse marionetten Mark Rutte & Kaag ...


En natuurlijk voelen zij hier de effecten niet van (aangezien hun bovengemiddeld hoge inkomen immers gegarandeerd is) waardoor Rutte IV méér dan ooit in zal zetten op de verregaande internationalisering en economische afhankelijkheid van ons land! Het feit dat valse klimaatridder & "Mrs Europe" Kaag morgen beëdigd zal worden als Minister van Financiën, wijst er maar op hoe het kabinet Rutte IV diep in de zakken van het globalisme zit Miljarden om het suïcidale klimaatbeleid van de EU op te leggen, maar geen cent voor boeren, industrie, het MKB, of zelfs Hi-Tech ontwikkeling, dat is wat we van Rutte IV kunnen verwachten ...


KUNNEN WIJ DIT TIJ ECHTER NOG KEREN?

JA, DAT KAN. Als wij nu samenwerken om onze economie weer gezond en onafhankelijk te maken! Als wij een economische politiek gaan voeren waarbij "voedselonafhankelijkheid" een strategisch doel van de Nederlandse staat wordt! Als wij ervoor zorgen dat Nederland zo veel mogelijk op eigen benen kan staan, zonder afhankelijk te zijn van de rest van de wereld! Als wij onze boeren de steun geven die zij nodig hebben, in plaats van te onteigenen! En als wij de Nederlandse economie weer vrij laten om te werken, om te bouwen & verbouwen, om geld te verdienen en monden te voeden! Als wij dat kunnen doen, dan zullen wij ervoor zorgen dat voedselschaarste nóóit meer een gevaar wordt in Nederland!


Dit is wat er gebeurt als je voor de neoliberale, internationale Elite van de VVD, D66, CDA en cohorten stemt! Voedselonveiligheid zo NOOIT voor hebben mogen komen in ons land, zo simpel is het! Het feit dat dit nu wél voelbaar als zichtbaar is, zowel in de portemonnee als in de koelkast, bewijst nog maar eens dat "demissionaire" dictator #Rutte niet de competenties heeft om Nederland te leiden, te beschermen en beter te maken. Het is daarom tijd voor een brede, open, inclusieve partij die geheel voor Nederlandse economische & politieke onafhankelijkheid gaat! De DP!


Geloof jij ook dat Nederland een onafhankelijk economie nodig heeft die op eigen poten kan staan? Vind jij ook dat voedseltekorten, hyperinflatie, voedselbanken en faillissementsgolven eigenlijk niet in Nederland thuishoren? Denk jij ook dat het tijd wordt om van de landverrader Rutte en zijn decennialange uitverkoop van onze economie af te komen; en om hem te vervangen met (minister-)president die wél om de onafhankelijke economie van Nederland maalt? Kortom Geloof jij ook nog in Nederland?


Word dan lid van de NRP (via www.democ.nl/wordlid of via e-mail info@democ.nl) om Nederland weer onafhankelijk te maken!


Geïnteresseerd? Lees dan bijvoorbeeld ook meer op ons standpunt over Totale Defensie, waarbij "economische onafhankelijkheid" een sleutelbegrip is: https://democ.nl/volledig_programma/defensie, en vergeet ook niet ons standpunt economie: https://democ.nl/volledig_programma/economie, dat totaal gericht is op een onafhankelijke, gezonde economie waar elke Nederlander baat bij zal hebben!03 januari 2022 | door E. van de DP

DE WAANZIN VAN RUTTE IV


"Telkens exact hetzelfde doen, maar toch een andere uitkomst verwachten, is de definitie van waanzin" - Albert Einstein.


Met het aanbreken van het jaar 2022 zitten wij in een crisis die nu al 2 jaar lang aansleept, zonder eindpunt in zicht.


Onze samenleving is verdeeld, onze economie is kapot, onze scholen zijn gesloten, onze jeugd is depressief, suïcidaal en hopeloos, onze cultuur is op sterven na dood, onze rechtsstaat is in acute ademnood, onze gezondheidszorg is jarenlang compleet wegbezuinigd (en kan daarom ook niet met gezondheidscrises omgaan), onze 519-jaar oude Nederlandse onafhankelijkheid staat op het punt om volledig afgeschaft te worden tbv. de "Europese Federatie", "onze" eenheidsmunt is vrije val, onze vrijheid van meningsuiting is in rook opgegaan, onze democratie is een illusie gebleken, ons geloof in Nederland als een vrij land, onafhankelijk land waar er ruimte is voor mensen van allerlei politiek, religieus en cultureel allooi lijkt compleet van het toneel verdwenen te zijn...

Kortom: Nederland is in crisis.


En hoe wil de Nederlandse politiek, aangevoerd door onze "Grote Leider" Rutte deze crisis aanpakken? DOOR EXACT HETZELFDE TE DOEN als de afgelopen 2 jaar, maar nu wél een andere uitkomst te verwachten! Dat is de definitie van waanzin!


Na 2 jaar crisis kunnen we echter objectief inzien dat het beleid van de regering Rutte met zijn:

Telkens nieuwe lockdowns alles sluiten behalve de "essentiële" winkels verbod op sport en recreatie constante verstrengingen QR-codes voor echt álles de obsessie met prikken, prikken, prikken de pasjesmaatschappij overal maskers en afstand houden demoniseren van kritische stemmen als "wappies" en "antivaxers" en natuurlijk: Geen echte democratie, maar doorgaan met het zoveelste kabinet van de "eeuwige premier" Rutte ... geen steek heeft geholpen, maar de situatie juist erger heeft gemaakt!


2 jaar lang exact hetzelfde falende beleid volgen zonder toe te willen geven dat je de situatie alleen maar erger maakt ... dat is de definitie van waanzin. En dat toont ook hoe Rutte & Co een aanwijsbaar en observeerbaar slechte premier is die niet in staat is om verder te kijken dan zijn neus lang is, om simpele en creatieve oplossingen te vinden die wél werken!

DAAROM moeten wij van Rutte IV af!


Er zijn ZOVEEL redenen om van Rutte af te komen. Maar de belangrijkste is misschien toch wel het feit dat hij spectaculair gefaald heeft om deze crisis op te lossen, om onze democratie te redden, om onze economie gezond te krijgen, om levens te redden, om onze zorg overeind te houden, om onze scholen open te houden. Kortom: Rutte heeft gefaald! In dit alles en nog zo veel meer ...


Nederland heeft nu echter dringende nood aan échte oplossingen, niet het constant mooi weer spelen en doen alsof er niets aan de hand is van Rutte en zijn kornuiten!


Daarom is de NRP belangrijk! Omdat wij deze crisis nú willen oplossen. HOE? Nou, zo:


 • Stap 1: Democratische verkiezingen zónder Rutte! (nooit meer "eeuwige premiers" dankzij onze 2-termijnenregel!)


 • Stap 2: Mensen worden sneller ziek als ze gestrest zijn. Daarom: Einde aan de mandaten, beperkingen en pasjesmaatschappij. Einde aan de stress, de rellen en de tweedeling. In plaats daarvan: Investeren in een gezonde, sterke zorg die ook in een crisis overeind blijft staan!


 • Stap 3: Corona is de grootste splijtzwam binnen onze samenleving. Veel Nederlanders zijn nu eenmaal bang voor hun gezondheid; en deze angst wordt door een corrupte overheid misbruikt om de gemeenschap vaccinaties op te dringen tbv. de winstverwachting van de buitenlandse farma-industrie. Maar Nederland heeft echter de mogelijkheid om NU uit de coronacrisis te komen! Immers: ondertussen hebben meer dan 300 onafhankelijke onderzoeken (o.a. uit Nederland ) aangetoond dat gedemoniseerde en verfoeide (en goedkope!) medicijnen zoals HCQ wel degelijk een aantoonbaar effect hebben tegen corona! (nieuwsgierig?


Zie o.a. hier: https://c19hcq.com/#early). Deze medicijnen zijn natuurlijk níét 100% effectief, maar dat zijn de vaccins immers ook niet ... In plaats van telkens dezelfde "oplossing" toe te passen, willen wij gebruik maken van de kennis die wij de afgelopen 2 jaar verworven hebben om de covidcrisis nú ONMIDDELLIJK op te lossen. Waarom wachten als wij de oplossing nu al hebben?


Hoe pakken wij dit aan? Door te gaan investeren in een sterke en kleinschalige, persoonlijke zorg! Dus geen "gezondheidsfabrieken" op verschillende locaties meer, geen bureaucratie in de zorg! En geen gouden handrukken meer voor geldgraaiende directieleden! Maar bijvoorbeeld ook door elke Nederlander een gratis dosis HCQ en ivermectine op te sturen (met de vriendelijke groeten van de Republiek ) met een duidelijke handleiding hoe en wanneer deze te gebruiken. Door dit soort vroege preventie kunnen wij ervoor zorgen dat mensen níét in het ziekenhuis belanden (waardoor de druk van de ziekenhuizen af wordt gehaald en de lockdowns dus kunnen verdwijnen). Ook heeft onderzoek laten zien dat het gebruik van HCQ in vergevorderde gevallen sterfte met 50% vermindert! Dat betekent dus dat waar er eerst 2 mensen zijn overleden, dat nu slechts 1 is! En waar er eerst 100 mensen op de IC lagen, er met HCQ nog maar 50 zijn! Op deze manier kunnen wij door middel van een piepkleine investering en een klein gebaar een GIGANTISCH resultaat halen! Zie je: Praktische oplossingen met een groot resultaat, in plaats van de obsessieve waanzin van Rutte IV, daar gaat de NRP voor!


Geloof jij ook in echte, praktische oplossingen? Geloof jij ook dat Nederland een premier nodig heeft die wél creatief kan denken? Geloof jij ook dat telkens exact hetzelfde falende beleid proberen een teken van waanzin en de ongeschiktheid van Rutte voor het ambt van minister-president is? Geloof jij ook dat Nederland slim genoeg is om op eigen kracht uit deze voortslepende crisis te klimmen? Ja? Mooi! Wij ook!


Word daarom nu lid van de DP via www.democ.nl/wordlid: Voor echte oplossing. Voor een redelijk alternatief!1 januari 2022 | door E. van de DP

GELUKKIG NIEUWJAAR

ONZE GOEDE VOORNEMENS VOOR 2022


2021 was weer een dramatisch rampjaar :

Met nieuwe lockdowns, eindeloze beperkingen (zoals o.a. de sluiting van de scholen en "niet-essentiële" winkels), maar natuurlijk ook de rellen & dramatische schietpartij in Rotterdam, de aankondiging van de "Europese Federatie" als officieel doel van de EU, de gierende inflatie en waardevermindering van de euro; en natuurlijk ook de klucht van de kabinetsformatie, waarin "demissionaire" Rutte zich steeds meer als een volbloed dictator met een grote minachting voor onze Nederlandse democratie heeft ontpopt, is 2021 een jaar waarvan we kunnen denken: Gelukkig dat we dat weer achter de rug hebben!


Maar hoe positief ziet de toekomst eruit? Zal 2022 meer van hetzelfde zijn, net zo deprimerend en vol ruzie, verdeeldheid en onzekerheid als 2021? Niet als het aan ons ligt! Want de DP heeft namelijk plannen voor het nieuwe jaar:


De DP heeft een mooie groei laten zien in 2021, zeker voor een jonge, kleine partij als de onze! En in 2022 gaan wij sterk inzetten om deze groei, wel, te laten groeien! Zodat wij van de NRP een factor van belang kunnen maken in 2022! Als een organisatie die zich als enige partij in Nederland wél inzet voor álle inwoners van Nederland, ongeacht hun politieke achtergrond als "links" of "rechts". Want cancel culture en politieke polarisatie, daar geloven wij niet in! Juist een betere toekomst, daar gaan wij voor!


Ook gaan wij verder met onze strijd voor een sterk, vrij en democratisch Nederland. En dat betekent:


 • Een einde aan Rutte IV! Wat willen wij? Een terugkeer naar de democratie, door nieuwe verkiezingen, en wel onmiddellijk!
 • Géén "eeuwige premiers" meer, maar een beperking van de termijnen van de minister-president door de 2-Termijnenregel! (zie ook: https://democ.nl/derepublikeinmagazine/#De_2-termijnenregel)
 • Géén gluiperige afschaffing van het recht op onderwijs door scholen gesloten te houden, maar kinderen gewoon weer terug naar school (zonder maskers, zonder pasje of QR-code, maar gewoon school zoals het bedoeld is)!
 • Géén verdergaande neoliberale uitverkoop van onze economie (maar een zelfstandige economie die op eigen benen kan staan, door het principe van eigen economie eerst!) (zie ook: https://democ.nl/derepublikeinmagazine/...)
 • Géén klimaathype met "0% carbon", maar échte, effectieve bescherming van het milieu en onze planeet! Hoe? Door creatieve oplossingen te vinden die écht werken. Dus in plaats van emissiehandel, denken wij aan: effectieve ontwikkelingssamenwerking (zoals het bouwen van dijken, of meebouwen aan de "Grote Groene Muur van Afrika" ) overschakelen op biobrandstof uit suikerbiet; en nog veel meer ... (zie ook: https://democ.nl/volledig_programma/milieu)
 • en nog veel meer ... want de lijst van wat er allemaal nog beter kan én moet in Nederland anno 2022 is ellenlang!


Daarom is JOUW HULP belangrijker dan ooit. Want alleen samen kunnen wij van ons land weer een gezonde, vrije en brede samenleving maken, waarin je je vrij bent om je eigen keuzes te maken en waarin je niet bang hoeft te zijn dat je een afwijkende mening hebt van die die door de overheid is goedgekeurd!


Ben je echter nog geen lid van de NRP? Laat dit dan jouw goede voornemen voor 2022 zijn:

HELP NEDERLAND ER WEER BOVENOP TE KOMEN, door lid te worden van de NRP (via www.democ.nl/wordlid).


DE DP ZOEKT ACTIEVELINGEN

Ben je al lid van de DP? Of nog geen lid, maar je wilt wel lid worden? Vergeet dan niet om ook actief te worden binnen de partij, aangezien de DP stevig aan het uitbreiden is en op zoek is naar verschillende enthousiaste medewerkers die bereid zijn mee te strijden voor de goede zaak! Zoals:

 • Communicatiemanager / sociale-mediabeheerders
 • Fondsenwervers
 • IT- & Websitebeheerders
 • Persmanagers
 • Gemeenschapsmanagers / Uitbreidingsmanagers
 • Beleidsschrijvers
 • Legaal / Juridisch experts


Wil jij het verschil maken? Denk jij dat jij het in je hebt? Neem dan contact op met info@democ.nl


Laten wij er samen voor zorgen dat 2022 géén rampjaar wordt, zoals 2020 en 2021 die waren ... Laten wij er samen voor zorgen dat 2022 het jaar wordt waarin wij onze vrijheid, onze rechten, onze onafhankelijkheid, ons gezond verstand, onze redelijke, brede en open samenleving herstellen! Want samen met elkaar kunnen wij het, want samen zijn wij de DP!


Word lid van de DP op www.democ.nl/wordlid.VASTGEZET BERICHT:


29 september 2021, aangepast 25 augusus 2022| door E. van de DP

WELKOM BIJ DE DEMOCRATISCHE PARTIJ


Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De DP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De DP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht invoeren'). De DP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën. Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE DP

Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔ Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij in schande af moest treden?

✔ Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔ Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔ Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔ Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔ Vind jij dat een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔ En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔ Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?

✔ En wil jij ook iets doen aan alle andere problemen waar Nederland mee heeft te kampen, maar waar de regering niets aan wil doen?


Dan ben je welkom bij de DP!


DEEL DEZE PAGINA: PAGINALINK //  

© 2022 | DEMOCRATISCHE  PARTIJ | INFO@DEMOC.NL

REDELIJK ALTERNATIEF ...

DAP

DEMOCRATISCHE PARTIJ | DP