de Republikein Magazine

// DE REPUBLIKEIN MAGAZINE | lees hier het laatste nieuws & opinie van de NRP29 september 2021 | door Erik van de NRP

//

WELKOM BIIJ DE NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ.

Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De NRP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De NRP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht')


De NRP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën.


Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE NRP

Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij ijn schande af moest treden?

✔Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔Vind jij een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?


Dan ben je welkom bij de NRP29 september 2021 | door Erik van de NRP

//

DE CORRUPTIE VAN EEN KONING

Paleis "villa" Eikenhorst is door de Nederlandse staat voor 63 100 000 euro (da's dus 63 miljoen !) verbouwd zodat koning Alex daar met zijn gezinnetje kon wonen. DIt terwijl er even verderop in Den Haag chronische woningnood heerst! 


Ondertussen is hij echter verhuisd en verhuurt hij het pand aan de ambassadeur van Koeweit voor 10.000 euro per maand! Waar gaat die huur naartoe? Stroomt die terug naar de Nederlandse schatkist? Nee, natuurlijk niet!


Voor iedereen die ooit heeft gezegd dat deze koning niet nét zo corrupt is als zijn grootvader (weet je nog, Bernhard, die steekpenningen aannam in de Lockheedaffaire), voor hen die stug vol blijven houden dat het koningshuis ons land netto geld oplevert (hoe precies heeft geen oranjeklant ons ooit uit kunnen leggen, maar 't wordt toch nog door sommige volhouders beweerd) - weet dat "onze" koning zijn huis op koste van de staat heeft laten verbouwen; en de huur in eigen zak houdt. Begrijp goed dat hij en zijn hele familie de Nederlandse schatkist als een persoonlijke spaarpot gebruiken, ondanks het feit dat de familie al miljarden euro's op geheime bankrekeningen in Zwitserland heeft staan.  En dat heet corruptie. Punt uit. Bronnen: hier en hier.


30 september 2021 | door Erik van de NRP

//

DE DETAILS DOEN ERTOE

In een politiek landschap dat zo versnipperd is al het Nederlandse is het handig om een duidelijk overzicht te krijgen:

Wil je in een handromdraai zien wat de grote punten van verschil zijn tussen de NRP en de gevestigde partijen? Ga dan naar www.democ.nl/Home/vergelijkjepartij en ontdek de verschillen!.


WAT IS HET VERSCHIL?

Wat is het verschil bijvoorbeeld tussen de NRP en de FvD? Laten wij eens kijken:

DE DETAILS DOEN ERTOE

✔NRP= Republikeins en er trots op! FvD = Monarchistisch; de FvD wil onze corrupte koning behouden, de NRP wil onmiddellijk van 'em af. Groot verschil!

✔NRP = Antiglobalistisch. FvD = Globalistisch; het programma van de FvD zet dat ze 100% "voor totale vrijhandel" zijn, en dat bekekent dat ze vóór economische globalisering zijn! De NRP geloof hier echter niet in, maar in Nederlandse economie eerst! (inclusief nutsbedrijven terug in Nederlandse handen). Reusachtig verschil!

✔NRP = gematigd rechts. FvD = zéér tot extreem rechts. Hoewel het waar is dat de FvD slechte pers heeft gekregen van de media, is hun programma echt zéér rechts; en enkele onsympathieke uitspraken van de FvD hebben hun imago verder ook weinig goed gedaan. Daarom zal het de FvD ook niet lukken om een breder publiek te bereiken, omdat veel Nederlanders die van een gematigd of linkser allooi zijn ze gewoon "te rechts" vinden om ooit op te kunnen stemmen. De NRP heeft echter een programma dat een stúk gematigder en breder is en kan dus ook een breder draagvlak creëren om Nederland weer op het rechte pad naar de toekomst te zetten. De NRP kand dus kiezers bereiken die rechts en links van het midden zitten. De FvD heeft echter geen hoop om deze gematigdere kiezers te bereiken. -> Maar om democratische hervormingen door te kunnen voeren hebben we een breder draagvlak nodig dan die waar de FvD nu over beschikt.

✔NRP = Reformpartij. FvD = ethnisch conservatief; de FvD wil eigenlijk de Nederlandse gemeenschap terugbrengen naar de staat waarin het was in de jaren '50. De NRP ziet dat Nederland toen ook al niet echt goed functioneerde (o.a. door ons corrupt koningshuis) en dat hervorming daarom noodzakelijk is. WIj wilen niet terug naar een geïdialiseerd verleden, maar een toekomst creëren waar Nederland sterker, vrijer en beter dan ooit is!

✔NRP = Grassroots; van onder naar boven, met een relatief sterke vertegenwoordiging van de "werkende kalsse" in onze rangen - in andere woorden: mensen voor wie zweet niet vreemd is ... FvD = toch redelijk elitair, met de traditionele oververtegenwoordiging door juristen en wetstudenten in de Kamerfractie.

✔NRP = Democratisch & euroscpeptisch; tégen de huidige corrupte en ondemocratische EU, maar ook vóór Schengen, dus vóór open Europese grenzen en vóór effectieve Europese samenwerking.

Wij zijn Nederlanders, dus ook Europeanen. Het is naïef om te doen alsof Nederland in een vacuüm bestaat. FvD = Isolationistisch; tégen de EU, tégen Europa en vóór grenzen die hermetisch op slot moeten. Maar kan eigenlijk geen betere oplossing vinden voor de EU dan Nederland totaal afzonderen van de rest van de wereld. De NRP houdt echter van vrijheid en vindt dat Nederlanders moeten kunnen gaan en staan waar zij willen (wat open grenzen betekent).

Tegelijkertijd gelooft de NRP dat Europeanen effectief moeten samenwerken om ons eigen continent te beschermen, zonder afhankelijk te hoeven zijn van de VS en hun oorlogsindustrie.

Maar tegelijkertijd wijzen wij ook de corrupte en ineffectieve EU af, omdat wij begrijpen dat de EU en Europa niet hetzelfde zijn! Je kunt immers best trots zijn op je Europese wortels én tegelijkertijd kritisch zijn op de EU! Om de EU-kwestie eindelijk eens op te lossen, willen wij daarom ook een wettelijk bindend referendum organiseren, zodat Nederlanders eindelijk eens de kans krijgen om zich vóór of tegen de EU uit te spreken. Omdat wij geloven dat rechtstreekse Democratie van vitaal belang is! 

Of je nu voor of tegen de EU bent: dit referendum is voor ons allemaal de kans om ons uit te spreken!


Dus nu weet je een aantal van de belangrijkste verschillen! Er zijn er natuurlijk meer, maar deze geven de punten wel goed weer. Dus nu is het tijd om je keuze te maken... Kies je voor de NRP? Dan ben je meer dan welkom! Via www.democ.nl/wordlid
4 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

DE CORRUPTIE VAN HET KABINET

Nu blijkt dat niet alleen onze Minister-President besmet is met corruptie en schijnheiligheid. Dit was natuurlijk al bekend van o.a.:

onze minister van Volksgezondheid (De Jonge) die vals heeft gespeeld tijdens zijn verkiezing tot lijsttrekker van het CDA; en van

onze minister van politie & justitie (Grapperhaus) die heel Nederland gegijzeld hield maar zelf gezellig zijn eigen coronaregels overtrad (zonder enige consequenties voor hem zelf, trouwens);

maar nu blijkt dat onze minister van financiën en "nationale fraudejager" Hoekstra zelf belasting heeft ontdoken via een offshore brievenbusmaatschappijtje in een belastingparadijs: de Britse Maagdeneilanden


Kortom: Onze minister van financiën gelooft dat iedereen belasting moet betalen, behalve hijzelf!


Zijn verweer hierop is dat hij deze buitenlandse brievenbusmaatschappij verzilverde op het moment dat hij minister werd. Slecht excuus, aangezien hij daarvoor al 6 jaar in de Eerste Kamer zat. Specifiek in de FRAUDECOMMISSIE van de 1e Kamer!


Nóg een corrupte minister. Verdient Nederland niet betere leiders?


Word daarom nu lid van de NRP. Want alleen samen en alleen door zelf in de Kamer te komen kunnen wij de corruptie bestrijden van de politici die nu de dienst uitmaken in ons land!


Dus word nu lid, via www.democ.nl/wordlid


#NRP | #stemnrp | #Hoekstra | #corruptie in de #cda


5 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

DE EU ALS SPAARBANK VOOR POLITICI

We wisten ondertussen wel dat corruptie in de Nederlandse politiek wijdverspreid is; en onder het bewind van Rutte en zijn VVD "normaal" is geworden (in ieder geval op het Binnenhof...). Minister Hoekstra, onze belastingontduikende fraudejager (...) heet zojuist nog eens aangetoond hoe algemeen aanvaard corruptie is in de politiek. Het valt ondertussen moeilijk te ontkennen dat het moderne Nederland geen volwaardige democratie meer is, maar een "kleptocratie" (= een regering door en voor dieven).


MAAR DE CORRUPTIE BIJ DE EU IS NÓG ERGER!

Wist je bijvoorbeeld dat EU-medewerkers geen cent inkomstenbelasting hoeven te betalen?


Deze ingebouwde oneerlijkheid hebben wij bij de NRP al eerder aan het licht gebracht, maar het is het waard om het te blijven herhalen, omdat het een vorm van gelegaliseerde corruptie is!


Maar wat betekent dat in cijfers?

Dat onze ongekozen "EU-presidenten" Von Der Leyen & Michel op deze manier elk 28.661 euro per maand verdienen, netto! In een land waar het gemiddeld inkomen 2000 euro p/m is!


De ongekozen "president van de EU" verdient dus 335000 euro per jaar, belastingvrij! (Bronnen:Hier en hier en hier.)


Is dat nu die Europese solidariteit? Kun jij nog zitten en toekijken hoe deze corruptie onbelemmerd doorwoekert? Of wil jij hier wat aan doen?


Het antwoord lijkt toch simpel: een referendum over Europa! Maar het probleem is dat er op dit moment geen enkele gematigde partij in Nl is die mensen daadwerkelijk de kans wil geven om over de EU te kiezen.


Geloof jij dat Nederland uit de EU moet vertrekken? Of toch juist in de EU blijven om het van binnen te hervormen? Of je nu voor of tegen de EU bent, wil jij niet dat jouw stem gehoord wordt?


Maar wie in de Kamer luister naar je? Wie in de Kamer wil jou die kans geven om hier daadwerkelijk over te stemmen? Wie? Rutte? Kaag? De Jonge? Het zijn allemaal corrupte, machtshongerige leugenaars (daarom is dat kabinet immers afgetreden, weet je nog? Vanwege de leugens en het discriminerende beleid ). Daarom dus ons nieuwe initiatief: de NRP. OMDAT HET NODIG IS!


Nu, wil jij soms dat NL uit de EU vertrekt? Ben jij bereid om je in te zetten voor de dingen waar je in gelooft? Wat ben je bereid om te doen om de corruptie in de politiek een halt toe te roepen? Ben jij bereid om de vijand recht in de ogen te kijken? Ben je moedig genoeg om je hoofd boven de meute uit te steken en te zeggen: STOP, tot hier en niet verder?


Daarom zijn wij dus met de NRP begonnen. Omdat dit een serieuze veldslag is voor onze vrijheid en onze democratische rechtsstaat; en dat betekent dat wij georganiseerd terug moeten vechten


En dat kunnen wij niet alleen doen. Meld je daarom aan bij de NRP via www.democ.nl/wordlid om Europa weer eerlijk te maken


Daarnaast vragen wij jou ook om zo veel mogelijk mensen over ons bestaan en onze missie te vertellen. Dus deel ons!

Want alleen met elkaar kunnen wij het verschil maken!


#NRP / #Eu / #Europa / #corruptie / #vonderLeyen / #VDL / #belastingen
8 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

EEN INTERESSANT ECONOMISCH EXPERIMENT:

Probeer eens een mobiele telefoon te kopen die níét in China is gemaakt.


Je zult zien dat het praktisch onmogelijk is. Aangezien alle smartphones die nu in Nederland op de markt zijn direct uit Azië komen, waarvan de meerderheid recht uit de Volksrepubliek komen. Ténzij ze worden geproduceerd door een Europees bedrijf dat ondertussen door China is opgekocht:

Huawei -> China

LG -> Zuid-Korea

Lenovo -> China

Samsung -> Zuid-Korea

Sony -> Japan

Alcatel -> China

HTC -> China

ZTE -> China


Maar er zijn toch ook nog Europese merken? Of in ieder geval merken die níét uit China komen? NEE!


Zoals:

Apple -> Uit de VS, maar wordt geproduceerd in China.

Motorola -> VS, maar eigendom van Lenovo, dus China

Wiko -> Uit Frankrijk, maar eigendom van een zakenman uit   Hong Kong, dus China

  Sony Ericson -> Oorspronkelijk uit Zweden, maar nu onderdeel van Sony, dus Japan.

Het enige wat dus nog overblijft is Nokia -> Eigendom van Microsoft ...


Maar maakt onze eigen Nederlandse Philips dan geen mobiele telefoons?


Jazeker. Maar enkel voor de Chinese markt. (Zie o.a. hier). Nu begrijp je hoe totaal afhankelijk de Nederlandse economie is van het buitenland - en van China in het bijzonder, als het onmogelijk is om in Nederland een telefoon te kopen die daadwerkelijk ook uit Nederland (of in ieder geval Europa) komt. Deze economische afhankelijkheid van een totalitair, communistisch regime, dat van slavenarbeid gebruik maakt om goedkoop massaproductie te kunnen leveren, is iets wat wij willen en moeten omdraaien!


Hoe? Om te beginnen door Nederlandse industrie weer terug naar Nederland te halen. "Reshoring" noem je dat. Op die manier maken wij onze eigen economie weer zelfredzaam, terwijl wij ook ophouden om de economie van communistisch China te verrijken. Da's goed voor onze economie, goed voor de mensenrechten, maar slecht voor het communisme en de dictatuur. Dus 'n goed idee!


Lees hier meer over op https://democ.nl/volledig_programma/economie en vergeet niet lid te worden. Voor vrijheid, democratie & Nederlandse economie eerst! #NRP16 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

NIEUWSFLITS: DUITSE STAAT HESSEN LEGALISEERT SUPERMARKTVERBOD VOOR ONGEVACCINEERDEN


De nieuwe lichting aan Europese fascisten proberen met alle macht om Europeanen die ervoor gekozen hebben om niet te vaccineren eronder te krijgen ...


Onze eigen kamer noemde dit al eerder "geen dwang maar drang". Nu is de regering van de Duitse deelstaat Hessen nog een stapje verder gegaan:


Overal bij onze Oosterburen was het al zo dat je zonder je groene coronapas enkel toegang tot "essentiële" winkels hebt. In Hessen is het nu echter ook zo dat winkels het maskermandaat mogen stoppen áls ze ervoor kiezen om ongevaccineerde klanten te weigeren! Dit noemen onze oosterburen "2g".


Dit is onmiskenbaar discriminatie op basis van je gezondheidsstatus, maar dat maakt dus niets meer uit ... Ondanks het feit dat dit zowel volgens de Duitse grondwet als de Europese wet uit den boze is ... Waar zijn onze koene Europese mensenrechtenstrijders in het Europese parlement eigenlijk wanneer je ze nodig hebt?


Het enige beetje goede nieuws is dat er maar weinig winkels aan deze uitsluitingspolitiek mee willen doen, omdat +/-35% van de staat ongevaccineerd is; waardoor de winkels een hoop klanten zouden verliezen. Grote Duitse bedrijven die hebben aangegeven dat ze niet aan 2g meedoen zijn o.a. DM, Rossmann en zelfs IKEA. De fascisten krijgen het dus niet helemaal naar hun zin, hoewel ze hard pushen!


Ongelofelijk? Maar het is al gebeurd!


We zien echter dat regeringen in heel Europa steeds zwaardere dwangmiddelen inzetten om weigeraars te dwingen om te vaccineren, ook al geloven wij bij de NRP dat de keuze om je te vaccineren altijd jouw eigen beslissing moet zijn; en van niemand anders!


Kunnen wij dit soort uitsluiting ook in Nl verwachten? Mark zou het zeker doen ... MAAR NIET ALS HET AAN ONS LIGT!


Daarom is het nú tijd om lid te worden van de NRP, omdat wij nú samen van Nederland een bastion van de vrijheid, democratie & vrije keuze moeten maken, voordat het te laat is! -> www.democ.nl/wordlid


29 september 2021 | door Erik van de NRP

//

HOE EERLIJK IS DE EU NU ECHT?

Europese "leiders" als Von der Leyen hebben vaak de mond vol van "Europese Solidariteit", maar hoe eerlijk is de EU eigenlijk?

Niet zo heel erg, blijkt ...


Wist je bijvoorbeeld dat mensen met een vast EU-contract (zoals de onverkozen "presidenten van Europa" Michel & Von der Leyen) geen cent inkomstenbelasting hoeven te betalen?


Terwijl de rest van de Europese bevolking +/- 50% van hun inkomsten aan de belastingdienst af moeten staan, hoeven de bestbetaalde Eurocraten geen cent belasting te betalen over hun toch al bovengemiddeld hoge inkomens! Is dat nu echt Europese solidariteit?


Daarom moet Europa anders; écht democratisch! En dat begint thuis, door de Nederlanders zelf eens de kans te geven om vóór of tégen de EU te kiezen.


Want democratie begint bij onszelf!29 september 2021 | door Erik van de NRP

//

IETS OM OVER NA TE DENKEN:

Wat is de definitie van een "dictator" precies?

✔ Blijft aan de macht nadat z'n tijd al lang gedaan is?

✔ Een "President-for-life" die jaar-na-jaar gewoon "herkozen" wordt en door blijft regeren?

✔ Zet zware politierepressie in tegen politieke tegenstanders en andersdenkenden?

✔ Duldt geen politieke oppositie en andersdenkers?

✔ Duldt geen demonstraties tegen zijn beleid?

✔ Wordt algemeen veracht, zowel door het volk als door andere politici? Maar blijft op de een of andere manier toch aan de macht?

✔ Liegt tegen de kiezers?

✔ Vindt het parlement eigenlijk overbodig?

✔ Liegt tegen de volksvertegenwoordiging?

✔ Gelooft niet in democratie?

✔ Heeft immers gezegd dat mensen "gewoon hun bek moeten houden"?

✔ Is niet geïnteresseerd in het beschermen van mensenlevens?

✔ Kim-Jung?

✔ Mugabe?

✔ Milosević?

✔ Rutte?


Dat is waar de NRP om bestaat, om ervoor te zorgen dat politici zoals Rutte nooit meer eeuwig de ruimte krijgen. Daarom willen wij (als enige in Nederland) ook de 2-termijnenregel invoeren. Dat is onze belofte!


#wegmetrutte / #NRP / #stemnrp

Bronnen: hier en hier.30 september 2021 | door Erik van de NRP


NRP NU OOK OP TELEGRAM!

Wist je trouwens dat de #NRP sinds vandaag ook een publiek kanaal op Telegram heeft?


Kom kijken op: https://t.me/nederlandserepublikeinsepartij


#NRP | #stemnrp1 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

DE 2-TERMIJNENREGEL

In republieken over de hele wereld bestaat er een wettelijke limiet aan de hoeveelheid ambtstermijnen die de president en premier mogen uitoefenen, maar in Nederland mag de MP tot in de eeuwigheid doorgaan!


Op deze manier zitten wij nu dus met een "president-for-life" opgescheept waar we maar niet vanaf komen!


Maar daar kunnen wij wat aan doen!


Want dit moet stoppen! Daarom beloven wij de 2-termijnenregelin te voeren: een wettelijke limiet aan het aantal termijnen (niet meer dan 2!) die het staatshoofd en de regeringsleider uit mogen oefenen.


Dat is zinnig. Dat is redelijk. Daar vechten we voor. #NRPONZE BELOFTE: MAXIMUM 2 AMBTSTERMIJNEN VOOR STAATSHOOFD & MINISTER-PRESIDENT

Rutte wil maar niet plaats maken voor een nieuw gezicht op het Binnenhof en demonstreert daarmee NOGMAALS zijn gebrek aan respect voor de Nederlandse democratie; en dus ook voor JOU, de kiezer. Door zijn dictatoriale gedrag en zijn totalitaire neigingen heeft hij het vertrouwen van de burgers in de democratie én in Nederland de afgelopen jaren vakkundig om zeep geholpen .Immers:


De Toeslagenaffair;

✔ Nog altijd geen recht voor de slachtoffers van MH17;

✔ De fraude met de aanschaf van de JSF;

✔ Het terzijde leggen van het Oekraïnereferendum;

Het onwetenschappelijke paniekvoetbal tijdens de coronacrisis;

De jarenlange uitverkoop van de Nederlandse economie aan buitenlandse megaconcerns;

Zijn falen om kritiek op de koning te hebben tijdens de hele "Griekse affaire";

Zijn kritiekloze houding tegenover EU-corruptie;

"Geen dwang maar drang", oftewel: "dwang, maar zonder er eerlijk voor uit te komen";

De jarenlange verwaarlozing van onze nationale defensie;

Geen cent investering in taal & cultuur;

Geen woord kritiek op de VS, Rusland of de Volksrepubliek;

enzovoort ...


Is het niet tijd voor een ANDERE premier in Nederland? (of bij voorkeur een president )


Om een alleenheerschappij te voorkomen, om ervoor te zorgen dat het ambt van Minister-President NOOIT MEER een eenmanszaakje wordt, zoals onder Rutte, pleit de #NRP (als enige in ons land trouwens...) voor de onmiddellijke invoering van de 2-termijnenregel.


Met deze regel zal een staatshoofd of regeringsleider van Nederland maximaal 2 ambtstermijnen kunnen uitvoeren in zijn/haar leven!


Dus geen oneindige kabinetten meer met altijd weer dezelfde gezichten opnieuw gerecycled! Met de 2-termijnenregel zou de huidige "parlementaire crisis" en kabinetsformatie al maanden geleden zijn opgelost, omdat Rutte automatisch buitengesloten zou zijn geweest van nieuwe deelname - omdat 'ie zijn twee beurten al heeft gehad.


Daar staat de #NRP voor: redelijke oplossingen voor problemen; ook die waar de politiek opzettelijk geen antwoorden op probeert te vinden!


DIT IS ONZE BELOFTE: Zodra wij verkozen worden de 2-termijnenregel.


Goed idee voor Nederland? Laat weten wat je ervan vindt; en vergeet niet om onze belofte van de 2-termijnenregel te delen! We doen 't immers voor Nederland, dus deel 'em voor Nederland!


#NRP | #stemnrp | Nederlandse Republikeinse Partij | #2termijnenregel | #republiek | #democratie7 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

EUROPESE KRANTEN ONTDEKKEN GEHEIME EU-POLITIE

De EU heeft de mond vol van mensenrechten en de noodzaak om "humanitair" en "solidair" te zijn. Maar hoe trouw is de EU aan haar eigen principes? Niet bijzonder, blijkt.


Duitse, Franse, Nederlandse, Kroatische en Servische onderzoekers hebben tijdens een onderzoek van 8 maanden ontdekt dat de EU illegale geheime politie-eenheden financiert om immigranten met geweld "terug te duwen" (bron: hier)


Het bestaan van een "geheime internationale politie" is altijd afgedaan als een wilde theorie, maar nu blijkt dat die toch echt bestaat. En hij heet FRONTEX - de Europese grenswacht!


De EU is niet in staat gebleken om effectief beleid te maken om de vluchtelingenstroom aan te pakken. Daarom maakt het gebruik van illegale methodes die recht ingaan tegen de mooie verhalen over mensenrechten die de EU zelf spuwt. En daar hoort dus ook geheime politie bij!


Het geld voor Frontex komt uit de Europese spaarpot. Dat betekent dat jouw belastinggeld wordt gebruikt om deze geheime knokploegen te financieren!


Omdat de EU nauwelijks democratische beleidsvorming kent, heeft de EU ook gefaald om een gezamenlijk immigratie- en vluchtelingenbeleid te organiseren. Daarom zet de EU nu in op "oplossingen" die soms gewoon onwettig zijn; en soms gewoon onethisch, maar altijd ineffectief.


Wat gaat er mis:

Geheime EU-politie;

Een verdrag met Turkije dat effectief op mensenhandel uitdraait geld in ruil voor vluchtelingen);

Lidstaten die gedwongen worden om vluchtelingen op te nemen, of ze nu willen of niet;

Vluchtelingen die verboden worden om bepaalde EU-landen te verlaten;

Nog altijd acute noodsituaties op de Griekse eilanden, zonder hulp van de EU;

en meer ...


Vraag je af: Heeft het nog zin om lid te blijven van een Unie die publiekelijk "democratie", "solidariteit" en "mensenrechten" predikt, maar achter de schermen autocratisch, corrupt en totaal respectloos is?


Of je nu links of rechts bent. Dat maakt niet uit! Vind je niet dat JIJ een stem moet hebben over de EU en z'n onethische prakijken?


Daarom vechten wij voor een REFERENDUM over de EU!


Vecht jij mee? Word dan lid van de NRP, op: www.democ.nl/wordlid.


#NRP / #stemnrp / #Europa / #corruptie in de #Eu / #Frontex / #vluchtelingen / #Politie5 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

MEER EUROPESE CORRUPTIE ...

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat wij, bij de NRP, een hoop aandacht besteden aan het probleem van corruptie bij de EU. Helaas kunnen wij niet anders, omdat de rot diep gaat ...


Er zijn nu eenmaal zó ongelofelijk véél voorbeelden te vinden van diepgaande corruptie in Europese instellingen.


Zo hebben we al gezien hoe leden van de Commissie, leden van het Europees parlement en vaste krachten van de EU gewoon géén inkomstenbelasting hoeven te betalen (in tegenstelling tot de rest van werkend Europa, die geen keuze hebben ...).


Maar om nóg een voorbeeld van de corruptie van de EU te geven:

Wist je dat de Europese Commissie cashprijzen uitlooft voor innovatieve oplossingen op bepaalde hoogtechnologische uitdagingen die de EC heeft aangewezen? Deze prijzen lopen op tot wel 10 miljoen euro (!).


Het probleem hiermee is echter: Heb jij wel eens een aankondiging of advertentie voor deze wedstrijden gezien?


Waarschijnlijk niet nee ... aangezien de énige mensen die over deze prijzen van miljoenen euro's te horen krijgen mensen zijn die al de nodige connecties hebben! Deze financieringsopties worden immers niet geadverteerd. Kortom: Als je niet tot de binnenste kring van de EU hoort, zul je nooit de kans krijgen om dit geld te winnen!


Dus op een echte "EU-manier" zeggen ze dat de EU democratisch is en voor iedereen open staat, maar in de praktijk weet niemand van deze wedstrijden en financieringsopties behalve de vriendjes van de EU zelf!

En hoe noemen wij dat? Juist ja: Corruptie.


Kijk hier maar zelf (trouwens niet beschikbaar in het Nederlands, omdat het Nederlands - onlangs de EU-belofte van "verenigd in diversiteit" - geen "officiële" taal van de EU is)


Dus daarom:

Als je het niet eens bent met de manier waarop de EU geld over de balk smijt aan corrupte politici (als Michel & Von Der Leyen) en hun vriendjes uit de zakenwereld, terwijl ze zelf geen cent belasting willen betalen ...


Als je gelooft dat Nederland geen deel uit moet maken van een corrupte en ondemocratische organisatie met grootheidswaanzin als de EU ...


Als je gelooft dat de Nederlandse taal sterker in Europa moet staan en dat Nederland weer controle over zichzelf moet nemen ...


Doe dan mee met de NRP! @ www.democ.nl/wordlid

Samen maken wij Nederland weer democratisch en onafhankelijk!
12 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

DE GEÏNSTITUTIONALISEERDE CORRUPTIE VAN EUROPA


Ondertussen hebben we gezien hoe diep de rot van de systematische, geïnstitutionaliseerde corruptie in Nederland gaat, o.a. met onze belastingontduikkende minister van financiën Hoekstra.


Maar in Brussel is de situatie nog veel ernstiger.


De man op de foto is Karel Pinxten.


Onbekend in Nederland, maar een schoolvoorbeeld van corruptie in de EU, Pinxten is een politicus van de Belgische neoliberale partij Open VLD (het Vlaamse zusje van de VVD die o.a. ook de ongekozen premier van België De Croo heeft geleverd) die na zij carrière in België een leuke job toegeschoven heeft gekregen als "auditeur" bij de Europese Rekenkamer - het instituut dat bedoeld is om de EU financieel eerlijk te houden (waar het altijd al in heeft gefaald ...)


WAT BLIJKT: ondanks zijn riante loon van 17.000 euro netto (want onbelast voor EU-ambtenaren!) vond hij het nodig om 570.000 euro van de Europese Rekenkamer te stelen, door frauduleuze onkosten te claimen, zoals een vakantie met het gezin naar Cuba als "dienstreis" ... En meer:


Vakantie naar Zwitserse skiresorts, etentjes met dure flessen wijn, jachtpartijen in Frankrijk (wie doet dat zelfs nog?!), gratis benzinekaarten voor zijn vrienden, de lijst gaat door ...


Uiteindeijk is de Rekenkamer zelf achter de ongelofelijke fraude van Pinxten gekomen en hebben zij hem voor het Europese Hof van Justitie gesleept, die hem heeft veroordeeld voor zijn zelfverrijking, zijn leugens en de verzaking van zijn plicht als officiële financiële waakhond van de EU


Wat is de straf waar hij door het Europees Hof toe is veroordeeld?

Tweederde van zijn pensioenrechten is hij kwijt ... Da's alles.


Aangezien hij 12 jaar lang 17.000 euro netto per maand heeft verdiend (dus 2.448.000 euro) en na zijn "straf" nog 3888 euro per maand pensioen ontvangt, plus het feit dat hij de gestolen half miljoen niet terug hoeft te betalen, zal betekenen dat Karel Pinxten hier verder geen slaap over zal verliezen


Zelfs nadat zijn corruptie aan het licht is gebracht; zelfs nadat hij voor het Europese "Hof van Justitie" is gebracht, zit Karel Pinxten wel goed hoor


En dat is hoe diep de rot in de EU gaat: een eurocraat steelt en komt ermee weg met niets meer dan een "foei, niet meer doen hoor!"


Waarom heeft het Rekenhof geen aangifte gedaan bij de échte politie? Omdat corruptie oké is in de EU; en omdat Karel een van de hunne is en de Europese elite elkaar altijd de hand boven het hoofd houdt. Daarom.


Corruptie is duidelijk een geaccepteerde praktijk voor de politici en bureaucraten die in de EU de dienst uitmaken. Dat komt voort uit het feit dat systematische corruptie en nepotisme in de EU-verdragen zelf ingebakken zit. Immers:

De vrijstelling van "alle lokale belastingen" voor vaste EU-medewerkers

De ongekozen Europese Commissie

De adviserende rol (dus machteloosheid) van het 'democratisch' Europees parlement staan allemaal in de verdragen die de basis van de EU vormen. In andere woorden: De EU is fundamenteel corrupt.


Daarom moet de EU nodig hervormd worden.

Het probleem is: Kan dit wel? Of is de EU té rigide en inert en te corrupt om van binnen te hervormen?


Daarom zijn wij sceptisch over de EU ... Daarom willen wij Nederland uit het EU-moeras trekken. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat Nederlanders zelf eens de kans krijgen om over de EU te beslissen, in plaats van dit aan politici over te laten.


Een referendum over de EU. Het is niet meer dan eerlijk.


#NRP / #stemnrp tegen #corruptie in de #eu / #pinxten

Bronnen: hier & hier 


27 september 2021 | door Erik van de NRP

//

NIEUWSFLITS: De NDP verandert zijn naam in de NRP - de Nederlandse Republikeinse Partij.

Waarom? Omdat wij moeten constateren dat het woord "democratisch" de afgelopen jaren vervuild is geraakt door groepen en partijen die zichzelf "democratisch" noemen, maar het niet echt zijn ...


Net zoals "democratische volksrepublieken" ook nooit echt democratisch zijn, zo zijn partijen als D66 en VVD ook niet echt democratisch en "volks".


D66 die niet meer in democratie gelooft, maar enkel nog in de EU.

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (oftewel: de VVD) die alleen voor de rechten van de elite opkomt en die óók duidelijk niet meer in Democratie gelooft (weet u nog: Rutte die het Oekraïnereferendum gewoon heeft genegeerd?)

De Partij van de Vrijheid die niet in Vrijheid gelooft, maar dat je mensen moet kunnen opsluiten omdat ze "anders" zijn.

Het Forum voor Democratie dat té rechts is om effectief een vuist te kunnen maken tegen de dictatoriale neigingen van Rutte en zijn "demissionair" kabinet, aangezien te veel kiezers die wél kritisch zijn toch níét op een "extreemrechtse anti-buitenlander-partij" wensen te stemmen.


In de praktijk willen wij niet meer verward worden met deze ondemocratische "democraten" als D66 in eigen land en ook de Amerikaanse Democrats. Daarom is het tijd voor verandering, omdat wij wel nog in democratie geloven! En dat begint bij de basis: de Republiek.


De republiek is namelijk nog nooit zo populair geweest! Nu dat de koning heeft laten zien wat hij precies van het Nederlandse volk denkt ("die moeten maar hun bek houden en doen wat ze gezegd worden, terwijl ik fijn op vakantie naar mijn Griekse privé-eilandje ga") worden steeds meer Nederlanders wakker en beseffen ze dat het tijd wordt dat de koning vertrekt! En dat is precies wat wij altijd al gezegd hebben!


Daarom is het logisch dat wij de naam "Republikeins" omarmen. Omdat dat is wat wij zijn! Word daarom vandaag nog lid van de NRP op www.democ.nl/wordlid en strijd mee voor de nieuwe Republiek!


NRP - een redelijk alternatief!29 september 2021 | door Erik van de NRP

//

HET PROBLEEM VAN DE NEDERLANDSE GRONDWET:

Als je in Nederland tegen een jurist, politicus, of agent klaats: "ja, maar wat je doet is ongrondwettelijk!" dan is zijn antwoord daarop: "ja, en?"


Het zal je de afgelopen 2 jaar niet ontgaan zijn dat er weinig kracht, gezag of belang uitgaat van de grondwet van Nederland. De technische reden hiervoor is dat onze grondwet niet juridisch toetsbaar is. Dat betekent dat je niet naar een rechtbank kan stappen met de grondwet in je hand als je vindt dat iemand (zoals de staat) jouw grondwettelijke rechten heeft geschonden. Dat komt omdat onze grondwet versiering is, iets dat we hebben omdat elk ander land het ook heeft, weet je wel? - maar niet een document dat echt iets te betekenen heeft.


En dat is raar. Want een stevige grondwet met daarin een opsomming van de fundamentele rechten en plichten van de inwoners van een land is de logische basis van een rechtsstaat. Dat is waarom Duitsland, België, Italië, de VS, Zuid-Afrika, enzovoort er een hebben.


Daarom wil de NRP een échte toetsbare grondwet voor Nederland!


30 september 2021 | door Erik van de NRP

//

DIT IS HOE MARK & SIGRID HUN HACHJES PROBEREN TE REDDEN

Dit is hoe het "demissionair" kabinet hun baantjes proberen te redden: door de afgelopen verkiezingen ongedaan te maken!


D66 besluit dat een "doorstart van de huidige coalitie een optie is"! Wat betekent dit? Een nieuw kabinet Rutte! Ondanks dat zijn afgelopen kabinet is gevallen omdat hij tegen de volksvertegenwoordiging loog terwijl hij de discriminatie en fraude van de belastingdienst tegen Nederlandse burgers probeerde te verbergen!

Ondanks het feit dat hij in schande moest aftreden omdat zelfs politici hem niet meer vertrouwen!  Ondanks het feit dat niemand hem mee wil ... sturen ze er op het Binnenhof op aan om gewoon door te gaan alsof er niets gebeurd is!


Was dat het plan van Rutte & Kaag? Waarschijnlijk ... Omdat 't de enige manier is waarop ze hun posten kunnen houden.


Maar verdient Nederland niet meer respect van zijn premier dan dat?


Bron: Radio1


#NRP | #stemnrp4 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

NRP VS. DE MEDIA

Wist je dat de Nederlandse pers beheerst wordt door slechts twee buitenlandse bedrijven?


De twee Belgische mediaconglomeraten DPG (de Persgroep) en het Mediahuis bezitten samen 99% van de Nederlandse kranten (naar oplage). Waaronder:


MEDIAHUIS:

de Telegraaf

NRC Handelsblad

NRC Next

Verschillende regionale kranten zoals de Limburger en het Noord-Hollands Dagblad.


DPG:

Algemeen Dagblad

Volkskrant

Trouw

Verschillende regionale kranten zoals de Gelderlander en Brabants Dagblad.


Vraag je je wel eens af waarom alle verhalen in alle kranten exact hetzelfde lijken? DAAROM! Omdat er praktisch geen onafhankelijke pers meer in ons land bestaat.


HOE IS DIT ZO GEKOMEN?

Door de neoliberale economische politiek die door de EU is opgelegd en die door Rutte en zijn maten van de VVD, CDA en D66 (maar niet alleen ... FvD is bijv. óók een voorstander van dit soort "totale vrijhandel") met enthousiasme is uitgevoerd in combinatie met illegale staatssteun uit België!


Bronnen: hier en hier


Omdat dit een duidelijk geval is van oneerlijke en illegale concurrentie (staatssteun mag immers niet volgens de EU, maar gebeurt in andere Europese landen toch regelmatig) die een duidelijk negatief effect op de Nederlandse samenleving heeft (2 bedrijven beheersen nu immers 99% van het publieke debat) heeft de NRP officieel aangifte hiervan gedaan bij de Autoriteit Consument & Markt (de vroeger Mededingingsautoriteit) - aangezien dit de overheidswaakhond is die de taak heeft om erop toe te zien dat oneerlijke concurrentie door middel van monopolies niet in Nederland voor kunnen komen! DAT IS HET DOEL VAN DE ACM! Maar op de een of andere manier is het duopolie van DPG en Mediahuis toch aan hun aandacht ontsnapt...


Daarom hebben wij een klacht ingediend tegen DPG en Mediahuis.

En je kunt je afvragen waarom wij de énige partij in Nederland zijn die hier een probleem in ziet; en de énige partij die ook daadwerkelijk een klacht heeft ingediend... Dit is immers letterlijk het mínste wat je kunt doen als een verantwoordelijke en zorgzame volksvertegenwoordiger ... Misschien omdat wij de énige partij zijn die écht malen om een vrij en eerlijk Nederland?


#NRP | #stemnrp | #DPG | #dpgmedia | #mediahuis | #media | #nederland | #belgie | #ACM7 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

EEN STUKJE BELEID: HET BELANG VAN EEN EFFECTIEF IMMIGRATIE- EN ASIELBELEID

Een effectief immigratie- en vluchtelingenbeleid is belangrijk! Op dat front heeft zowel de EU als onze eigen overheid totaal gefaald.


In Nederland is de belangrijkste reden hiervoor de realiteit dat het neoliberale kabinet van Rutte van ons immigratiebeleid een handeltje heeft gemaakt en van ons paspoort een handelswaar dat te koop is voor iedereen die bereid is de prijs te betalen!


Het Nederlandse beleid heeft weinig meer te maken met wat best is voor zowel de Nederlandse samenleving als voor de nieuwkomers, maar heeft alles te maken met quota's en financieel rendement, op immigratie!


De NRP is noch extreemrechts noch radicaal links, maar gematigd!

En dat betekent dat wij bereid zijn om voorbij de cijfers te kijken om ook het menselijk aspect te zien. Wij geloven dat vluchtelingen ook mensen zijn; en daarom ook een hoop positieve én negatieve bagage meedragen. Wij geloven ook dat er een gulden middenweg moet zijn tussen het radicaal linkse idee om de grenzen gewoon open te gooien en het extreemrechtse idee om de grenzen potdicht af te sluiten. Daarom vinden wij dat immigratie en asiel een BELANGRIJK onderwerp is dat met aandacht uitgewerkt moet worden, in plaats van onze grensbewaking aan de EU over te laten en ons immigratiebeleid aan de marktwerking.


Helaas is dat nu de realiteit. Wat gaan wij eraan doen?


Een effectief immigratie- en vluchtelingenbeleid is van vitaal belang voor Nederland, maar de verkeerde politici zijn nu aan de macht om er iets zinnigs van te maken ...


Tijd voor een verandering van de wacht. Tijd voor échte volksvertegenwoordiging in de Kamer!


Sluit je daarom vandaag nog aan bij de NRP -> Een redelijk alternatief! om Nederland weer democratisch, vrij en redelijk te maken!


#NRP / #stemnrp / #immigratie en #vluchtelingen in #nederland / #politiek7 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

LEUKE DINGEN OM TE DELEN

Terwijl wij hard aan het timmeren zijn aan onze nieuwe #NRP website (www.democ.nl) voegen wij telkens nieuwe dingen toe, vergeet daarom niet regelmatig op de site te kijken om te zien wat er veranderd is!


Zoals onze nieuwe afdeling: Leuke Dingen om te Delen (oftewel: Promotiemateriaal) waar wij met enige regelmaat leuke nieuwe dingen zullen plakken voor onze volgens, leden, fans en geïnteresseerden, om te plakken, strooien, vouwen, geven, delen en (uiteindelijk ook) dragen


Hier kun je o.a. onze "Great Dictator" poster/flyer vinden.

Maar ook onze nieuwe "De Republiek, JA!" poster/flyer.


Download ze, print ze, stuur ze, deel ze, laat 'em zien aan je vrienden, gezin, collega's, hond en kat en laat zien waar JIJ VOOR STAAT: Vóór de Republiek en tégen het cryptofascisme van Rutte en zijn collega's!


Vind ze hier: https://democ.nl/Home/promotiemateriaal
13 oktober 2021 | door Erik van de NRP

//

BIOBRANDSTOFFEN: DE OPLOSSING VOOR NEDERLANDS BRANDSTOFTEKORT?


Met alle corruptieschandalen van de afgelopen tijd en de aanhoudende schertsvertoning van de kabinetsformatie is het soms makkelijk om te vergeten dat we ondertussen ook nog andere problemen hebben ...


Een van de belangrijkste problemen waar mensen nu echt nerveus van worden is het feit dat de brandstofprijzen ineens de pan uit zijn gesprongen, terwijl er een steenkoude winter aan zit te komen!


Waarom bestaat dit wereldwijde brandstoftekort? Verschillende redenen: 


omdat financiële en politieke elites wereldwijd de gaskraan hebben dichtgedraaid om een opstandig bevolking eronder te krijgen die zich niet gedwee neerlegt bij "het nieuwe normaal";


omdat onze regering nooit het gezond verstand heeft gehad om strategische noodvoorraden aan te leggen;


omdat onze economie volledig afhankelijk is van het buitenland: voor onze productie reken we op China en voor onze energie op olie en gas uit Rusland en het Midden-Oosten.


MAAR IS DE SITUATIE ECHT HOPELOOS?

Nee. Er bestaan oplossingen.


Dit is immers niet de eerste keer dat de wereld geplaagd wordt door een brandstoftekort. Onze regering heeft hier nooit een langdurig en houdbare oplossing voor gezocht. Maar sommige landen hebben dat wél gedaan.


In 1978 al (!) werd in Brazilië de eerste Fiat 147 gebouwd. 's Werelds eerste massaproductiewagen die geheel op bio-ethanol rijdt!


Bio-ethanol is alcohol gebruikt als brandstof, met een aantal belangrijke voordelen:

Hernieuwbaar (want afkomstig uit planten)

Verbrand schoon ( met 0% CO2-emmissies)

Kan in eigen land geproduceerd worden (dus niet meer afhankelijk van autocratische buitenlandse regimes)

Benzinemotoren kunnen met een kleine aanpassing ethanol gebruiken (dus je hoeft niet meer je oude auto in te ruilen voor een elektrische wagen)

De luchtvervuiling wordt niet gewoon verplaatst van de uitlaatpijp naar de schoorsteen van de energiecentrale (zoals bij elektrische auto's)

Goed voor de boeren (die de grondstoffen leveren)

Bewezen technologie die als sinds 1978 zijn nut heeft bewezen.


Dit is namelijk niet de eerste keer dat de wereld onder een brandstoftekort leidt. Het enige verschil is dat de Nederlandse regering hier nooit een structurele oplossing voor heet gezocht, maar eigenlijk hoopte dat het vanzelf wel weer over zou gaan ...

Toen Brazilië in 1978 zonder olie zat, hebben ze hier een creatieve, hernieuwbare en economisch geniale oplossing voor gevonden: uit rietsuiker gewonnen biobrandstof! Waardoor hun hoofdleverancier van energie niet langer de koning van Saudi-Arabië is, maar de plaatselijke boer


In Nederland zou biobrandstof gewonnen kunnen worden uit bijv. suikerbiet. Dat is ook goed voor de boeren, aangezien het Nederlands boerenbedrijf nu worstelt om te overleven, maar met een nieuwe bron van inkomsten ... Daarom is het raad dat de Nederlandse regering al 40 jaar lang het potentieel van biobrandstof totaal heeft genegeerd. Ook al heeft deze oude technologie het potentieel om ons onafhankelijk te maken van buitenlandse importen voor benzin!


Dit kabinet heeft het in het verleden wel eens gehad over Nederlands als "kenniseconomie" - zonder dat daar ooit iets uit is gekomen. Is het geen tijd om van Nederland werkelijk een energie-onafhankelijke kenniseconomie te maken? Of willen wij voor de rest van ons leven afhankelijk blijven van olie- en gasimporten uit Rusland en het Midden-Oosten?


Het kabinet Rutte heeft de afgelopen 10 jaar consistent voor totale afhankelijkheid aan het buitenland (China, Rusland, Saudi-Arabië en het Midden-Oosten, de VS, Brussel) gekozen. De NRP staat voor een onafhankelijke Nederlandse hitech-kenniseconomie


Aan jou de keuze!


Enige bronnen: Hier, hier, hier en hier.


#NRP / #stemnrp voor een #kenniseconomie in #nederland die niet bang is voor door #boeren gegroeide #bioethanol in je #tank | dus #duurzaam & #energie-onafhankelijk.

Meer info: https://democ.nl/volledig_programma/economie

https://democ.nl/volledig_programma/milieu


DE NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ | NRP

LAAT  NEDERLAND KIEZEN! 

NDP

een redelijk alternatief

© 2020/2021 | DE NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ | INFO@DEMOC.NL