Repuref

de ReformPartij

( Door anoniem te stemmen wordt uw handtekening

wel geregistreerd, maar niet in het openbare overzicht weergegeven )

BURGERINITIATIEF: "Repuref"

(Referendum over de Republiek: Ja of nee?)

 

- Hieronder vind je de volledige tekst van het burgerinitiatief "Repuref"

Deze kun je ondertekenen door middel van het formulier helemaal onderaan deze tekst -

 

Wij willen een referendum organiseren om te zien of Nederland een republiek moet worden met een rechtstreeks gekozen staatshoofd, of een monarchie moet blijven waar het ambt van staatshoofd binnen één familie van ouder op kind wordt doorgegeven. Wij willen Nederland zo de kans te geven om hierover een keuze te maken - voor de eerste keer in onze geschiedenis - en zo de democratische staatshervorming op gang te brengen die Nederland broodnodig heeft.

 

Als Nederlanders omschrijven wij ons land vaak met trots als een democratische rechtsstaat. Wij hechten traditoneel sterk aan typisch Nederlandse kernwaarden zoals inspraak en medezeggenschap, eerlijkheid, het recht op vrije meningsuiting, en het basisprincipe dat iedereen voor de wet gelijk is. Toch kloppen er een aantal dingen niet:

 

  • De koning heeft immers nog altijd directe invloed op het politieke proces, zonder dat hij hiervoor enige verantwoording aan de volksvertegenwoordiging af hoeft te leggen;
  • Daarnaast wordt de konkinklijke familie op grote voet door de Nederlandse staat onderhouden (inclusief het vrijblijvend gebruik van verschillende paleizen in Nederland, de aankoop en het verbouwen van villa's in Nederland, een vakantievilla in Mozambiek, een chalet in Zwitserland, een privéjacht, een privé-747, en nog veel meer) terwijl er nog mensen in Nederland zijn die van voedselbanken gebruik moeten maken om te kunnen eten, mensen die hun hele leven moeten huren omdat zij met geen mogelijkheid een hypotheek kunnen krijgen, en meer voorbeelden van armoede in Nederland - is dit eerlijk?
  • En zo worden er in ons land ook nog demonstranten met enige regelmaat in de cel gegooid enkel omdat zij zich openlijk tegen de koning uitspreken, en op vreedzame (en vaak ook vrij tamme) manier hun mening over dit onderwerp kenbaar maken, allemaal omdat wij in de 21ste eeuw nog een volstrekt archaïsche lèse majesté-wet ("majesteitsschennis") hebben, die effectief ons democratische recht op vrije meningsuiting beknot, en die met enige regelmaat gebruikt wordt om mensen op te pakken omdat zij een volgens de overheid "ontoelaatbare" mening verkondigen.

 

Wij geloven dat rechtstreekse democratie (met gekozen bestuurders en staatshoofd) het eerlijkste systeem is om Nederland mee te besturen. Wat wij echter nog veel belangrijker vinden dan onze eigen politieke voorkeur hierin, is dat de keuze tussen monarchie en republiek uiteindelijk aan de Nederlandse kiezer zelf moet zijn, en niét aan de politieke elite .

 

Bij voorbaat dank voor uw steun!

 

Voor meer informatie over dit onderwerp: www.democ.nl/democratie

 

Contact opnemen met de auteur van deze petitie

 

HIER ONDERTEKENEN

 
 
 
 
 
Ja
Nee
 

Nadat u op "signeer" klikt , zal je zo snel mogelijk een bevestingsemail ontvangen.

Alle velden met een * dienen ingevuld te worden.

NAAM

 

Erik Schrama

 

Jan Kroezen

 

Anoniem

 

G.A. de Leeuw

 

J. van Kuijk

 

Anoniem

 

Onno van Horn

 

Anoniem

DATUM STEUNBETUIGING

 

28 - 04 - 2015

 

01 - 05 -2015

 

18 - 04 - 2016

 

26 - 06 -2016

 

30 - 06 - 2016

 

30 - 06 - 2016

 

30 - 09 - 2016

 

03 - 11- 2016

OPGEHAALDE HANDTEKENINGEN

NR.

 

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

6.

 

7.

 

8.

PLAATS

 

Brussel

 

Almelo

 

Anoniem

 

Sint Jansteen

 

Sprundel

 

Anoniem

 

Oostzaan

 

Anoniem